Saarlaste tähtsaim purjelauavõistlus on aastas korra peetav Saare Kapp. Traditsiooniline Saare Kapp toimus seekord koos harrastajate FUN sarja viimase etapiga, mis lisas vahetut konkurentsi mõlemale võistlusele. Kokku oli nädalavahetusel Saaremaa surfivõistluste nimekirjas 61 surfarit, Saare Kapp arvestuses ka mõned tippsurfarid.

Saare Kapp 2016

Saare Kapp 2016, foto autor Janis Krupinš

Ilm soosis võistlust igati, päike paistis ja tuul puhus. Kahe päevaga saadi kirja 9 võistlussõitu. Ülekaaluka võidu saavutas peaaegu puhta seeriaga saarlane John Kaju (SSK). Teise ja kolmanda koha vahel käis kõva rebimine lõpuni välja ja lõpetati ikkagi võrdsete punktidega. Lõpliku paremusjärjestuse otsustasid võistlusreeglite lisapunktid, ehk täpsemalt parim mahavisatud sõit. Seega Saare Kapp teise koha saavutas Peeter Kask (Team Extreme) ja kolmandaks tuli Tristen Erik Kivi (SSK). Saarlaste seas oli Kivi teisel kohal ja kolmandaks tuli Neeme Truumees (SSK).

Saare Kapp esikoht - John Kaju

Saare Kapp esikoht – John Kaju

Saare Kapp tulemused

Pildid – autor Simmo Kikkas
Pildid – autor Kristel Pulges

Saare Kapa saarlaste poodium

Saare Kapa saarlaste poodium

Võistluse korraldaja Saaremaa Surfiklubi tänab Saaremaa ettevõtteid, kes Saare Kapp/FUN sarja IV etapp võistlust oma suurepäraste, maitsvate ja tervislike toodetega toetasid: Saare Juust, Boost Yourself, Kadastiku Õunaaed OÜ, Saaremaa delifood OÜ Saare, Good Mood Food, Saaremaa Lihatööstus Lihasöber, Saaremaa Mesi – Saaremaa kuld (Hany OÜ). Samuti täname Nasva klubi kohvikut Kohvik Kodurand maitsvate suppide eest ja Saaremaa Surfiklubi vabatahtlike abilisi. Suur tänu teile kõigile!

Saare Kapp teine koht - Peeter Kask

Saare Kapp teine koht – Peeter Kask

Saare Kapp kolmas koht - Tristen Erik Kivi

Saare Kapp kolmas koht – Tristen Erik Kivi