Möödunud nädalavahetusel oli mitu erinevat surfiüritust. Neist üks, Baltic Challenge Cup toimus Riias, Kisezersi järvel. Sellel osales päris palju eestlasi. Võistlejaid meelitasid Lätti järve turvalised tingimused, sobivad kuid Eestis haruldased klassid (raceboard ja U13 3,5), noorte lätlaste kõva tase ja ladus korraldus.

14124916_964493217005990_8631560536224423381_o

Neljapäeva õhtul sõitis Pirita Surfiklubi väikeste tiim Lätti, Riiga oma esimesele välisvõistlusele. Ilm oli kolm päeva järjest väga soe. Esimesel kahel päeval oli mõnus 5-7 m/s tuult ja viimasel päeval oli nii vähe tuult, et U13 lastele ei tehtudki sõite. Võistlus algas noortele vaevaliselt, sest ei olnud ju keegi kunagi nii paljude inimestega koos stardis olnud. Koos startisid kõik U13 3.5 juunior ja U13 suuremate purjedega sportlased, ehk stardis oli kokku 20 väikest. Emma Viktoria Millend läks esimeses stardis kohe nii hoogu, et tegi valestardi. Võistluse jooksul oli kõikidel näha kindlat arengut. Emma Viktoria võistles viimases sõidus juba poistega ja sai sõidu üldarvestuses 4.koha, tehes silmad ette paljudele kogenud poistele. Anna Maria Millend näitas väga head stabiilset sõitu terve võistluse vältel. Sofia Erica Hämäläinen ei saanud kahjuks esimene päev ühtegi sõitu kirja, aga ainult selletõttu, et raja üks mark läks meelest ära. Küll peale pikka koosolekut kaldal oli järgmine päev rada täiesti selge ja kõik sõidud kirjas. Siim Juhan Talving, kes samuti võistles U13 juunior klassis ei saanud veel ühtegi sõitu kirja, kuid sai teha palju trenni ja sõita rajal ringi ning näha, kuidas asjad pärisvõistlustel käivad. Kristofer Rajasalu, kes võistles juba U15 klassis, sai 5.koha. Saades kirja üle poolte sõitude.

Viimasel päeval tehti tuule puudumise puhul SUPi tiimivõistlus ning meie poisid said selles võistluses tubli kolmanda koha!

Kokkuvõttes tõid tüdrukud tublis konkurentsis Läti tüdrukutega ära esikolmiku, kes on hoolsalt treeninud treener Betti Vainküla käe all.

IMG_55393,5 arvestuse tüdrukud:

1.koht Emma Viktoria Millend

2.koht Anna Maria Millend

3.koht Sofia Hämäläinen

3,5 üldarvestus:

12.koht Siim Juhan Talving

Techno U15 arvestus:

5.koht Kristofer Rajasalu

Techno U17 arvestus:

8.koht Serafima Afanasieva

9.koht Raul Mihkel Anton

Raceboard:

14.koht Andrus Jõgi ja 21.Kalev Allikveer

Tulemused – Raceboard ja Techno293

Pildid – 1.päev , 2.päev , 3.päev

Võistluse kodulehekülg.

Järgmine võistlus noortele on septembri keskel Tallinna Nädala regatt. Kõik noored on oodatud sellel osalema, regatil on Techno 293 U13 arvestus.

Emma Viktoria Millend

Emma Viktoria Millend

Ja teised noored

Ja kõik noored treener Bettiga