USA-s Miamis toimuval Purjetamise MK etapil saavutas RS:X klassi purjelaudur Ingrid Puusta 11. koha.

Ingrid Puusta. Foto autor: Jesus Renedo / Sailing Energy / World Sailing

Ingrid Puusta. Foto autor: Jesus Renedo / Sailing Energy / World Sailing

RS:X purjelaudadele on nelja päevaga peetud 12 sõitu. Ingrid Puusta (NYCS) sõidud on läinud tõusude ja mõõnadega. Kui regatt algas uskumatu teise koha ja punase särgiga, siis järgnevad sõidud enam nii säravalt ei õnnestunud. Eelviimases sõidus tuli siiski veel üks pärl – kolmas koht. Kokkuvõttes saavutas Ingrid Puusta 138 punktiga kõrge 11. koha. Vaatamata tublile tulemusele tähendas esikümnest välja jäämine seda et medalisõitu Ingrid seekord sõitma ei pääsenud.

RS:X klassi topeltpunkte andev medalisõit peetakse laupäeval. Liidripositsioonil asub hetkel 40 punktiga hiinlanna Yunxiu Lu. Teine on 54 punkiga hispaanlanna Marina Alabau Neira ja kolmas 65 punktiga inglanna Isobel Hamilton.

RS:X naiste medalisõit on plaanis 28. jaanuaril kell 21:10 Eesti aja järgi ja on jälgitav otseülekandes siin: https://www.youtube.com/watch?v=SL42wJRsq1Q&utm_source=World+Sailing+MNAs&utm_medium=email&utm_campaign=SWC+Miami+-+Embed+Codes

Miami MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://miami.ussailing.org/

Purjetamise Maailma Karikas on igal aastal toimuv kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises, mis koosneb Miami etapist ja Hyeres etapist ning Santanderis toimuvast finaalregatist.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/home.php

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.