Hipaanias Palmal peetaval Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar regatil, mis on EUROSAF Champions Sailing Cup etapiks, said tänasega kõigis klassides läbi avaseeria sõidud. Laupäeval peetakse osades klassides medalisõite, teistes aga finaale ning meie purjetajatest on homme stardis Deniss Karpak ja Ingrid Puusta.

Ingrid Puusta.  Foto: Jesús Renedo / Sailing Energy / Trofeo Princesa Sofía IBEROSTAR

Ingrid Puusta

Naiste RS:X purjelaual lõppes Ingrid Puusta (NYCS) avaseeria 12, 10, 8, 22, 4, 13, 13, 12,  9 ja 4 tulemusega ning kokku 12. kohaga. Seega stardib ta ka finaalseerias. Esimesena pääses finaalsõitu avaseeria võitja poolatar Zofia Noceti-Klepacka.

Rainer Kasekivi (TPLK) surfas RS:X meeste hõbegrupis täna üle finišiliini täna 41se ja 35ndana ning kokkuvõttes sai ta 93. koha. Tugevaim on meeste klassis seni olnud hispaanlane Ivan Pastor Lafuente.

Regati formaat on erinevatele klassidele erinev. RS:X naiste ja meeste klasside formaat näeb ette reedeni toimunud avaseeria sõite ning laupäeval peetavaid finaale: veerandfinaalis on stardis avaseeria tulemusel 3.-12. kohale asetunud surfarid, poolfinaali pääsevad veerandfinaali 5 parimat ja avaseeria järgselt 2. kohal olnud sportlane ning finaalis on vastamisi poolfinaali 2 parimat ja avaseeria võitja.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://www.trofeoprincesasofia.org/

Pikem artikkel koos kõikide Eesti purjetajate saavutustega on puri.ee lehel.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT ja Eesti Meedia.