Talisurfi Eesti Meistrivõistluste sari koosnes kolmest etapist – kursisõidu, slaalomi ja kiirussõidu etapist. Esimesed kaks etappi olid fikseeritud kuupäevaga üritused. Kiirussõidu etapp kestis läbi kogu talihooaja. Nüüd kus jääle minek on Eestis ametlikult keelatud ja GPS kiiruse tulemust enam sõita ei saa, võib ka talisurfi Eesti Meistrivõistluste sarja lõppenuks lugeda.

Meelis Rang - 2017 talisurfi Eesti meister  Foto autor Ian Rautelin.

Meelis Rang – 2017 talisurfi Eesti meister
Foto autor Ian Rautelin.

Talisurfi Eesti meistritiitli võitis Meelis Rang. Esimene Eesti meistritiitel ei tulnud MM slaalomi pronksi kõrvale üldse kergelt. Päris viimasel hetkel, kui jää veel kandis kuid pind juba lainetas, õnnestus Meelisel Võrtsjärvel sõita kiirussõidu etapi teise koha tulemus (70,801 km/h). See tõstis ta 0,7 punktiga EMV kokkuvõttes liidriks ning tagas meistritiitli. EMV teise koha sai kiirussõidu maailmameister Tõnis Salong. Kolmanda koha võitis Koit Teder võrdsete punktidega Valeri Filippov ees.

Raul mihkel Anton - talisurfi Eesti noortemeister Foto autor Ian Rautelin.

Raul Mihkel Anton – talisurfi Eesti noortemeister
Foto autor Ian Rautelin.

Noorte (U20) meistritiitli ja üldarvestuses väljapaistva 7-nda koha võitis vaid 15-aastane Raul Mihkel Anton. Teise koha saavutas Serafima Afanasieva ja kolmanda Joonas Väär. Kõik noored on Noblessneri Jahtklubi surfarid.

Talisurfi EMV naiste arvestuse poodium  Foto autor Raul Harro.

Talisurfi EMV naiste arvestuse poodium
Foto autor Raul Harro.

Naiste meistritiitli võitis olümpiapurjetaja Ingrid Puusta (NYCS). Teise koha sai Serafima Afanasieva ja kolmandaks tuli Betti Vainküla (Team Extreme/TPLK).

Kõik EMV medalid antakse võitjatele üle Eesti Purjelaualiidu hooaja lõpetamise auhinnagalal.

EMV tulemused
Pildid – slaalomi etapp ja kursisõidu etapp. Autor Raul Harro.

Talisurfi EMV sarja toetasid Palmse Mehaanikakoda, Mulgisepp, Androna OÜ, Eesti Pagar, Surfiklubi Puri ja 33 talisurfarit.

Talisurfi EMV slaalom 2017 from Teamvosa on Vimeo.