2017 slaalomi sarja on planeeritud neli võistlusetappi. Võimalikud võistluskohad on Tallinn, Võsu, Saaremaa ja Pärnu. Täpne võistluskoht teatatakse paar päeva enne etapi algust.

Slaalomi sarjas võistevad koos nii profid kui harrastajad. Tugevamad sõidavad eespool EMV fliidis ja harrastajad nende järel Fun slaalom fliidis. Slaalomi stardis on korraga kuus kuni kaksteist võistlejat. Fun sarja laadseid ühisstarte ei kasutata. Fun slaalomi nimi on eksitavalt sarnane Fun sarjaga, kuid need on kaks täiesti erinevat sarja, võistlust või fliiti.

Registreeruda saab algselt mõlemasse fliiti (EMV või Fun), kuid ässad peavad arvestama et 2016 EMV 10 parimat ja Fun slaalomi 5 parimat arvatakse 2017 harrastajate fliidist hiljem välja. Kõik EMV fliidi osalejad peavad olema reeglite kohaselt alaliidu liikmed. Mõlemale võistlejate fliidile tulevad eraldi sarja koondtulemused.

Võistlus kuulutatakse välja samamoodi nagu eelmine aasta, vastavalt tuuleprognoosile ja korraldusmeeskonna võimalustele. Kui vähegi võimalik siis püüame eelistada nädalavahetusi. Slaalomi võistlusaken on tänasega avatud ja lõpeb oktoobris. See kehtib nii purjelauduritele kui lohe klassi võistlejatele. Erandiks on lohe klassi EMV, mille üks etapp peetakse sarja augusti või septembrikuu etapil.

Sarja koondtulemustes liidetakse kõikide etappide sõidud, mitte etappide lõpptulemused. Mahaviskamisi on palju. Teoreetiliselt ei tohiks potensiaalne tiitlivõitja isegi ühe etapi vahele jätmisel hooaja koondtulemust ära rikkuda.

Võistlusteade ja purjetamisjuhised (NoR/SI)

Eelregamine

NB! Sarja toetaja Z-fins loosib kõikidel slaalomi etappidel osalejate vahel välja ühe Z-fins brändi slaalomi või kiirussõidu uime! Seega, ole kohal!

Slaalomi sarja toetajad on Palms, Z-fins, 4Energia, Rolegur, Ulaelu, Eesti Purjelaualiit, Eesti Jahtklubide Liit ja Eesti Lohesurfiliit.

John Kaju - 2016 slaalomi Eesti Meister

John Kaju – 2016 slaalomi Eesti Meister

Brigita Viilop - 2016 slaalomi Eesti Meister

Brigita Viilop – 2016 slaalomi Eesti Meister

Tristen Erik Kivi - 2016 slaalomi Eesti noortemeister

Tristen Erik Kivi – 2016 slaalomi Eesti noorte meister

Meelis Uuatalu - 2016 Fun Slaalom võitja

Meelis Uuatalu – 2016 Fun Slaalom võitja