Balti karikasarja esimene etapp toimus sel nädalavahetusel Leedus, Svenceles.

Eestlasi esindasid Techno 293, RS:X, Formula ja Formula Kite klassi võistlejad.

Viimane võistluspäev oli päris tuuletu. Keskpäeva paiku said Technod ja Raceboardid ühe sõidu teha, keerava vaikse vaibuva tuule tingimustes.

Technodele peeti kolme päevaga kokku 6 sõitu. U17 poiste arvestuses tuli võitjaks Renar Roolaht (TPLK). Teise koha saavutas Emils Punte Lätist ja kolmandaks tuli Raul Mihkel Anton (NYC).

Techno U17 poiste poodium

Techno U17 poiste poodium

Techno U17 tüdrukute arvestuses võitis Leedu etapi Helena Lindström Marili Ringo ees. Mõlemad tüdrukud on Tallinna Purjelauakooli õpilased.

Techno U17 tüdrukute poodium

Techno U17 tüdrukute poodium. Helena Lindström vasakul ja Marili Ringo paremal.

RS:X klassi naisi esindas Leedus Serafima Afanasieva (NYC).

Serafima Afanasieva

Serafima Afanasieva

Formula klassi võistlus ebaõnnestus. Kolmest vajaminevast sõidust õnnestus vaid kaks.
Formula Kite klassis viimasel päeval sõite juurde ei tulnud. Esikoha sai Madis Kallas. Teiseks tuli Mindaugas Mockevicius Leedust ja kolmas oli Ranno Rumm.

Formula Kite poodium

Formula Kite poodium

Baltic Cup sarja teine osavõistlus peetakse 16.-18. juuni Tallinnas ja finaaletapp 4.-6. august Lätis.

170514_0617

DSC_0614_1494696056206
Teine võistluspäev

Formula klassil õnnestus nõrgas tuules kirja saada üks sõit. Kahe sõidu kokkuvõttes juhin Janis Preiss, teine on John Kaju ja kolmas Aleksandrs Leontjevs. Timo Runge on tõusnud 5-ndale positsioonile.

Techno ja Raceboard klassid sõidud peeti hommikupoole väga keerulistes tuuleoludes. Pea olematu tuulega mis kord siit kord sealt pagitas saadi kirja kaks sõitu. Techno U17 arvestuses haaras juhtpositsiooni Renar Roolaht. Teisel kohal on lätlane Emils Rinte ja kolmas Raul Mihkel Anton.

Lohed said päeva jooksul neli sõitu kirja. Tänase nelja võiduga tõusis kinlaks liidriks Madis Kallas. Teine on Mindaugas Mockevicius Leedust ja kolmas Ranno Rumm.

 

John Kaju.  Foto autor Raul Harro.

John Kaju.
Foto autor Raul Harro.

Esimene võistluspäev

Formula klassile anti kolm starti. Esimesed kaks tuli vaikse tuule tõttu katkestada, kolmas sõit saadi siiski kirja. Juhtpositsioonile asus eestlane John Kaju, keda jälitavad kaks väga tugevat lätlast – Janis Preiss ja Aleksandrs Ljontjevs. Timo Runge asub hetkel 7-ndal positsioonil.

Techno klassile õnnestus pidada kolm “pumpamise” sõitu. Techno üldjärjestuses juhivad noored lätlased. U17 arvestuses on esimene Raul Mihkel Anton ja teine Renar Roolaht. Kolmas on lätlane Emils Rinte. Kolme sõidu järel on punktivahed praktiliselt olematud, seega selget liidrit hetkel pole.

Raceboard (sh RS:X) klassis peeti samuti kolm sõitu. Liider on Mindaugas Lukšys Leedust.

Formula Kite klassile on peetud üks sõit. Juhivad kaks leedukat. Kolmandal positsioonil asub eestlane Madis Kallas.

Võistluse Facebook leht: https://www.facebook.com/extremesports.lt/

Võistlus kestab pühapäevani.

DSC_0613_1494695969174

170512_0340170513_0561170512_0521