Saksamaal Schönbergeris algasid 11. augustil Noorte ja Seenioride Euroopa meistrivõistlused purjelauaslaalomis. Tegemist on populaarse rajasõidu distsipliiniga, kus võitja määravad hea start, kiirus ja oskuslikud pöörded. Eestit esindavad noorte arvestuses Randar Põld EST-82 Pärnu Surfiklubist ja seenioride arvestuses Andres Kask EST-15.

Nelja päeva jooksul on 63 võistlejat 10st riigist kogenud erinevaid, kuid võidusõiduks väga sobilikke ilmatingimusi. Seenioridest on ülekaalukalt juhtimas valitsev maailmameister Bernd Flessner Saksamaalt. Noorte konkurents on tasavägisem, enne otsustavaid finaalsõite asub liidripositsioonil Maciek Rutkowski Poolast.

Randar Põld asub oma debüütvõistlustel 28. kohal ja Team Jahe sõitja Andres Kask 14. kohal. Vaatamata väsimusele, hindavad eestlased oma tulemusi rahvusvahelises konkurentsis ootuspäraselt headeks.

Võistlused Schönbergeris jätkuvad 16. augustini.