Leedus Kaunases toimus 16.-17. veebruaril Leedu 100. aastapäeva puhul talisurfi võistlus, kus osales ka kolm eestlast: Boris Ljubtšenko, Koit Teder ja Tõnis Salong.
Võistluste info jõudis eestlasteni viimasel minutil, 15. veebruari lõunal. Operatiivselt asus Boris koos pöidlahoidja Liisaga Hiiumaalt Viljandi poole loetud tundide pärast teele. Mulgimaalt sõideti ühiselt Kaunase poole kella kolmest öösel ning kohale jõuti hommikuks võistluste alguseks. Ehk siis autost otse jää peale.
IMG_20180216_120807_v
Esimesel päeval peeti slaalom. Kuigi võistlejaid oli üle 20, tehti sõidud ainult kahes fliidis ning kindlasti ei olnud võistlejatel seega kuigi lihtne. Lisaks oli jää ebaühtlane ning kaetud lumega. Hommikune tugev tuul hakkas pärastlõunaks vaibuma ning kirja saadi üheksa starti. Varane õhtu andis aega öisest sõidust välja puhata.
Teise päeva hommikul oli täiesti tuuletu, kuid õnneks hakkas õhk liikuma ja aina tugevnes. Kraadid olid küll plussis, kuni pärastlõunal hakkas hommikuse sula peale külmetama ning kelgud jääd koguma. Seega muutlike oludega sõidupäev.
Koit Teder (keskel)

Koit Teder (keskel)

Medaleid eestlastele seekord ei jagunud, küll aga sai Koit Teder vanima osaleja auhinna.
Enne nädala pärast algavat MM-i (WISSA2018) oli see kindlasti hea kogemus end väljaspool Eestit proovile panna ja konkurentidega võrrelda.
Pildid – autor Liisa Aasma.
Leedu 100 talisurfi võistluse FB event.
Slaalomi tulemused

Slaalomi tulemused

Kursisõidu tulemused

Kursisõidu tulemused