Boriss Ljubtšenko Foto autor Enda Pärisma

Boriss Ljubtšenko
Foto autor Enda Pärisma

Võistluse koduleht – WISSA 2018

3.03.2018 k 20:30

Auhinnatseremoonia sai läbi. Lõplike tulemuste avaldamistega läheb veel pisut aega. Tundub et kursisõidus läksid arvesse lõpuks kõik neli sõitu. MM-il osalesid 14 riigi esindajad. Eestlaste tiim oli üks suuremaid.

2018 MM karikad/medalid:
Boriss Ljubtsenko – STS kelgud üld II koht.
Raul Mihkel Anton – STS kelgud noored U20 II koht.
Serafima Afanasieva – STS kelgud naised I koht, Course Race kelgud noored U20 III koht.
Valeri Filippov – STS kelgud veteranid III koht, Course Race kelgud veteranid III koht.
Tõnis Salong – STS kelgud GrandMasters III koht.
Raivo Saarm – Course Race kelgud GrandMasters III koht.

Pildid – autor Enda Pärisma
Pildid – autor Tuukka Luukkonen (Rautiosports)

3.03.2018 k 17:30

Täna sõite ei toimunud. Kell 17:00 on auhinnatseremoonia ja pidulik õhtusöök. Auhinnatseremoonial selgub millistes klassides ja arvestustes tiitlid ja medalid välja antakse. Üks on selge, Boriss Ljubtsenko saab kelkude slaalomis hõbemedali. Kui eelmine aasta Venemaal õnnestus MM hõbe võita pisut küsitavas konkurentsis, siis seekord oli stardis ala maailma eliit. Palju õnne Borissile ja ka kõikidele teistele, kelle õnnestumised selguvad lõplikult auhinnatseremoonial.

02.03.2018

Iga tunni tagant lükati skippersit edasi. Meie omad ei viitsinud kahte päeva järjest kohapeal passida, läksid peale lõunat mäge sõitma. Tuult ei tulnudki, kuid kursisõidu tulemustes on juurde tekkinud 1 sõit. Et siis kahest annulleeritud sõidust on üks taastatud. Nojah, asjad juhtuvad iseenesest. Lisaks on tulemustesse lisatud rahvuse ja divisioni lahtrid.

Seega kelkude lühiraja slaalomis osaleb 10 eestlast. Meist parim on Boris Ljubtšenko üldarvestuse kolmas. Raul Mihkel Anton on noortest teine ja Valeri Filippov veteranidest kolmas. Serafima Afanasieva on parim naine.

Kursisõidu tabelist leiame 11 eestlast. Meie parimana on Valeri Filippov üheksas ja veteranidest kolmas. Serafima on noortest teine.

Homme kella kaheni saaks veel sõite teha. Praegu tuuleprognoosi ei ole.

01.03.2018

Tuuletu ja päiksepaisteline päev. 10-15 kraadi miinust tundub juba palav. Iga tunni tagant oli regatibüroos skippers, sõite ei peetud. Lõuna paiku tekitasime spontaalselt WISSA Fun Race. Varustuseks uisukelgud ja suusakepid. Võit läks Venemaale, teise koha sai eestlane Soomest ja kolmanda koha hõivas maailmameister Lätist.

Peale lõunat riputati seinale tulemused. Kelkude slaalomis asub hetkel uhkel teisel kohal Boriss Ljubtšenko. Kursisõidus peeti kaks sõitu esimesel päeval ja kaks teisel. Kirja läks kummastki päevast miskipärast üks. Valeri Filippov asub meie parimana 10-ndal kohal. Raivo Saarm on 13-s. Jäänud on veel kaks viimast päeva. Prognoosid tuult ei luba. Õhtul on plaanis Eesti koondise koosolek (Kalevi maja saunas).

Pildid (3rd day, Ice SUP Fun) – autor Enda Pärisma

28.02.2018

On külm kuid tundub et sellega on võimalik ära harjuda. Kelgud jätkasid hommikupoolikul slaalomiga. Üks kvalifikatsiooniring ja siis sõidud. Tänane slall oli  eilsest pisut parem, sest tuul puhus järve poolt, ühtlaselt. Väikse platsi tõttu on kokkupõrkeid ja lammutamist omajagu. Ühest küljest rõhutakse justkui ohutusele, samas ümberpööratud stardikohtadega, kus fliidi viimane saab parima stardikoha, tekib pea igas sõidus konflikt. Lohedel on ka miskipärast palju proteste. Väike areng on toimunud korralduse poolel. Kui eile peeti neli kiprite koosolekut siis täna saadi hakkama ainult kolmega. Asju otsustatakse ringi jooksvalt. Peale lõunat tehti kelkudele 2 kursisõitu. Palju neist lõpuks ikkagi kirja läheb selgub ehk homme. Tulemuste avaldamine venib hommikusse või järgmise päeva lõunasse. Soo, rahvuse või vanusearvestuse lahtreid tulemustes avaldatud pole. Võiks öelda et eestlased on korrektsusega ära hellitatud. Pisut sapine see postitus sai, aga vägisi tundub et tänavune MM on pigem festivali tasemel üritus. Järgmise aasta MM peetakse USA-s.

Pildid (2nd racing day) – autor Enda Pärisma

27.02.2018

Vaatamata üsna krõbedatele miinuskraadidele toimusid täna päev läbi võistlused. Kelkudele tehti 3 slaalomi kvalifikatsiooniringi, pluss kaks võistlussõitu. Lohed sõitsid kurssi. Tiiva klass sõitis päev läbi slaalomit. Peale lõunat peeti kelkudele 2 kursisõitu, mis enamusele möödusid jalutades. Lumes sumpamine polnud üldse kerge. Tulemusi veel pole, mistõttu võistlevate eestlaste arvu ei tea, pakun 15, koos abilistega umbes 20. Mõni meist on rahul ja mõni vähem rahul. Kuid hea on see et päike paisatb ja seda ilmselt nädala lõpuni.

Eestlasi toetab MM-il Printwise.

Pildid – autor Rautiosport

Pildid (1st racing day) – autor Enda Pärisma

http://wissa2018.fi/tuesdays-results/

26.02.2018

Täna oli igati korralik surfiilm. Päike paistis, tuul puhus ja külm küll ei olnud. Purjedest olid sobilikud 4,6 – 6,5m2. Slaalomi distantsil oli tuul puhanguline, kuid kaugemal järve keskel puhus oluliselt stabiilsemalt. Kahju et täna võistlust ei peetud, samas hea sõidutunde on küll kõik kätte saanud. Õhtul 19:00 toimub avamine.

Pildid (official training day) – autor Enda Pärisma

Eestlaste toimetamisi saab jälgida ka talisufi FB lehel.

25.02.2018

Esmaspäevast laupäevani (26.02-3.03) peetakse Soomes, Lahtis, Vesijärvel aasta talisurfi tippsündmus – WISSA 2018. Võistlused peetakse kolmes klassis – kelgu, lohe ja tiiva klassis. Võistlusdistsipliine on kolm – kursisõit, slaalom ja vabastiil. Olud on lumised, kuid slaalomi tarbeks on uisukelkudele eraldi puhastatud ala.

NYC noored testivad varustust.

NYC noored testivad slaalomi varustust.

Eestlasi on MM-le registreerunud üle kümne, kelle seas ka kaks andekat NYCS purjelauakooli noort. Noored on võistluspaigas testinud jääd ja kelke juba laupäevast saati. Varakult on kohal ka rootslased, venelased ja soomlased, kuid saabumispäev on alles homme. Võistlejaid saab kokku olema ilmselt üle saja. Kui hetkel on välistemperatuur veel talutav, siis teisipäevast lubatakse -20 kraadi. Eks näeb mis saama hakkab.

Pildid (pre-day) – autor Enda Pärisma