Täna algasid Liepajas Lätis Techno 293 võistlusklassi 2018. a. maailmameistrivõistlused. Kuna MM toimub seekord lähedal, naabrite juures, on ka Eesti esindus arvuliselt suurem kui tavapäraselt. Samas näitab see kindlasti ka meie tehnode väga head taset ja Techno treenerite, Aivar Kajaka ja Jaak Luki suurepärast tööd noortega.

Noblessneri Purjelauakoolist osalevad MMil Lätti Joonas Väär (U17) ja Uku Roosimölder (U17) ning Tallinna Purjelauakoolist Daniel Schnider (U17), Lola Maria Pärna (U17), Helena Lindström (TPlus Open), Romek Roolaht (U15), Margaret Kalm (U17), Alan Mitšulis (U17), Kristofer Rajasalu (U17) ja Marili Ringo (U17), kokku 10 noorsportlast.

Nii Aivar Kajaka kui Jaak Lukki sõnul on sportlaste eesmärgiks kuldfliiti jõudmine, mis ei saa kerge olema, arvestades väga tugevat konkurentsi ja raskeid võistlusolusid.

Avatseremoonial Eesti lipu kandja, Daniel Schneideri kommentaar tänase päeva koha: “Olud on keerulised ja tuleme sellega toime. Väljakutsed meile meeldivad.”

Alan Mitšulis arvas, et kuna ta on varem Optimistide võistlusklassis osalenud, kus on samuti palju võistlejaid, siis teda ei kohuta see, et stardis on pea sada väga lärmakat kaasvõistlejat.

Avatseremooniast video siin

Noorte MMil osalemist toetavad lisaks lapsevanemate olulisele panusele Eesti Jahtklubide Liit ja Eesti Purjelaualiit, samuti Pirita Surfiklubi ja Noblessneri Purjelauakool.

Kristel Oitmaa
EPLi peasekretär
5228877

Avatseremoonia

aivar

daniel

techno