Täna toimus Liepajas, technode MMil proovivõistlus, kus startidesse kogunes üle 300 sportlase. Vahetult enne starti koondusid taevasse äikesepilved ja võistlejate auks kõlasid vägevad aupaugud koos tugeva vihmasaju ja pikselöökidega.

Päeva kokkuvõtval koosolekul andsid asjaosalised päevale sellised kommentaarid:

Aivar Kajakas, TPLK treener: „See on see Liepaja, mida me juba tunneme. Tuul oli keskmine, laine ootuspäraselt kõrge ja jõuline. Samas oli meri murdlainetsoonist väljaspool täiesti sõidetav. Teistest eristusid selgelt lainepiirkondade sõitjad ja need, kes ongi head sõitjad. Ca kümnendik ei saanudki murdlainest välja ja viiendik ei jõudnud starti või pöördus tagasi juba varem.

Öeldes realistlikult, siis meie omadel läks täna hästi – varustus jäi terveks. Paljudel nii hästi ei läinud. Samuti, õppisime palju, emotsionaalselt oleme tasakaalus ja võistlustahe on kõrge. Need, kes suutsid täna raja läbi sõita, on endaga väga rahul ja said hulgaliselt enesekindlust juurde.
Palju aitab tiimitunne. Noored toetavad üksteist ja see on väga oluline.

Margaret Kalm (U17): “Kõige pingelisem oli kaldal ootamine, et millal on vee peale minek. Purje oli raske hoida, sest see tahtis kogu aeg ära lennata. Tahtsingi hulpida ja harjuda oludega. Häiris, et üks abiline tuli ja hakkas mind õpetama. Püüdsin siiski ise peale saada, mis õnnestuski. Sain pisut sõita, aga siis sõitis keegi ette ja segasid ka ujujad. Märkasin, et mul olid liistud katki läinud… mispeale otsustasin kaldale minna.

Homme ootab võistlejaid ees väga keerulistes oludes esimene võistluspäev.

Eestist osaleb Liepajas, 3.-12. 08 toimuval MMil 10 Techno võistlusklassi purjelaudurit. Noblessneri Purjelauakoolist osalevad MMil Lätti Joonas Väär (U17) ja Uku Roosimölder (U17) ning Tallinna Purjelauakoolist Daniel Schneider (U17), Lola Maria Pärna (U17), Helena Lindström (TPlus Open), Romek Roolaht (U15), Margaret Kalm (U17), Alan Mitšulis (U17), Kristofer Rajasalu (U17) ja Marili Ringo (U17).

Kristel Oitmaa
EPLi peasekretär
5228877

Leiapaja proovipäev

Uku 1. päev

Kargaret 1. päev

1. poäeva kokkuvõte