Slaalomi sarja kolmas etapp peeti pühapäeval Pirital. Seoses EMV sarja liidri võistlemisega profisarja finaaletapil Syltis sai kodusari jätkuda vaid harrastajate Fun Slaalom osaga. Samas kasutati usinalt võimalust kaasa lüüa ühes teises, Open fliidis.

Tuul puhus tugevusega 10-15 m/s, edelast. See on Piritale päris hea suund, nii laine kuju kui sõidumugavuse vaates. Hall ja kohati sajune ilm oli küll pisut hirmutav, aga soe õhk ja veel soojem vesi tagas mõnusa nädalalõpu fiilingu kõigile. Võistlusformaat oli seekord hästi lihtne. Sõidud peeti ühes fliidis kahe puhkepausiga kaldal, tempo oli harrastajatele sobilik. Päeva lõpuks tuli kokku seitse sõitu, millest mahaarvamisele kuulus igaühel kaks halvemat sõitu.

Fun slaalom klassis saavutas esikoha Peep Tomingas (Aloha). Teise koha saavutas Elena Lass (Hiiumaa surfiklubi) ja kolmandaks tuli Meigo Jääger (Team Visa). Sarja kokkuvõttes kindlustas etapi võiduga soliidse edumaa Peep Tomingas. Teist positsiooni hoiab Erki Kivistik ja kolmas on Taavi Tiirik (maui.ee). Naiste arvestust juhib Helle Väin (Chica). Teiseks tõusis Elena Lass ja kolmas on Õnnela Urb (Eru Surf Team).

Harrastajate “Fun Slaalom” III etapi tulemused.

Fun Slaalom sarja koondtulemused.

Open fliidis oli võistlejate arv pisut suurem. Antud tiitli võitis ülekaalukalt Timo Runge (Team Mahe). Teise koha saavutas Peeter Kask Marcus Pertelson ees. Mõlemad Hiiumaa surfiklubi esindajad. Naiste seas võidutses Katrin Sula (Chica) Cerly Aulik (Chica) ja Elena Lass ees. Master vanusegrupi võitis Timo Runge, teiseks tuli Toomas Pertel (Hiiumaa surfiklubi) ja kolmandaks Valde Viiding (Hang Loose).

Open fliidi tulemused.

Pirita etapi pildid – autor Enda Pärisma.

Talutava sõiduilma korral jätkub sari finaaletapiga peale 8.oktoobrit.

Slaalomi võistlussarja toetavad Palms, Nelja Energia, HiiuSurfShop, Z-fins, Ulaelu, Flaka, Eesti Jahtklubide Liit, Eesti Lohesurfiliit ja Eesti Purjelaualiit.

Kultuurkapital toetab EPLi FUN võistlussarja läbiviimisel.

Tõnis Kask

Fun Slaalom poodium

slaalom

teise fliidi poodium