Möödunud nädalavahetusel, 29.-30. juunil toimus järjekordne FUN etapp ja seda Võsu lähistel, Lepispeal. Startis 36 võistlejat, mis näitab selgelt meie purjelaudurite võistlushuvi ja FUN sarja populaarsust.

Esimesel päeval puhus läänetuul 5 – 7 m/s, parimatel hetkedel isegi pea 10 m/s. Päike paistis ja soojakraadid ulatusid 22°C kanti. Võib öelda, et ideaalsed ilmaolud FUN võistluste korraldamiseks.

Võistluskohtunik Aivar Kajakas pani märgid paika, jälgides hoolega tuulesuunda ja võistlejate taset. Kaatrijuht Jüri andis omapoolseid juhtnööre kohalike mereolude kohta ja võistlus võis alata.

Esimesel võistluspäeval ja esimestes sõitudes käis tasavägine võistlus Frank Ervini ja Renar Roolahe vahel. Pealelõunal, kui tuul tõusis, tegi suurepäraseid etteasteid Martin Berkmann, kes võitis järjest lausa viis sõitu!!! Sõitude teised kohad võitlesid kätte Meelis Uustalu, Raivo Saarm, Toomas Pertel, ja Valde Viiding. Naistest tegi imelisi sõite Cerly Aulik! U17 vanusearvestuses pakkusid üksteisele tihedat konkurentsi Joonas Mik ja Alan Mitšulis.

Õhtul, nagu ikka – saun, grill ja chill ja Ukulele.

Teisel võistluspäeval oli tuul oluliselt raugenud, ent saime siiski sõitudega plaanipäraselt jätkata. Frank ja Renar jätkasid taas kassi-hiire mängu esikohale, mille Frank enda kasuks viimase sõiduga ära vormistas (lõpparvestuses eraldas neid vaid üks punkt).

Tulemused

Üldarvestus

  • Frank Ervin (Black Team Estonia)
  • Renar Roolaht (Pirita Surfiklubi)
  • Martin Berkmann (Black Team Estonia)

Naised

  • Cerly Aulik (Team Chica)
  • Helle Väin (Team Chica)
  • Elena Lass (Black Team Estonia)

Master

  • Meelis Uustalu (Aloha)
  • Raivo Saarm (Team jahe)
  • Toomas Pertel (Black Team Estonia)

Grand Master

  • Helle Väin (Team Chica)
  • Veiko Volar (Lahepera Surfiklubi)
  • Kaivi Aasa (Eru Surf Team)

U17

  • Joonas Mik (TPLK)
  • Alan Mitšulis (TPLK)
  • Romek Roolaht (TPLK)

Fotod Katrin Merirannalt

Parim Funboard (alla 140 l sverdita laud): Martin Berkmann (Black Team Estonia)

Asjaosaliste endi hinnangud:

Frank Ervin (Black Team Estonia); Üldarvestuse I koht: “Sõitudega väga rahule ei jäänud, sest tegin palju vigu, kuid üldplaanis polnud viga. Renariga oli seis väga võrdne ja võitis see, kes tegi vähem vigu.”

Renar Roolaht (TPLK); Üldarvestuse II koht : “Võsu fun oli minu jaoks väga tore ja lõbus. Alati saab paremini ja oleksin tahtnud võita, kuna see oli mul nii lähedal ja juhtisin ju Franki peale esimest päeva ning veel teise päeva keskel. Ootasin tulla kokkuvõttes TOP 3 ja veeta lõbus nädalavahetus. Hiiumaa funi jaoks pean kindlasti trenni tegema, et saavutada sellist stabiilsust nagu Frangil on, et ei oleks sissekukkumisi ja lolle vigu sõidus.”

Helle Väin (TPLK); Naised II koht, Grand Master I koht: “Võsu ootas FUN sarja II etapil osalejaid  päikese, sooja merevee ja puhangulise maatuulega. Võistlus algas juba kaldal, õige varustuse valikuga.  Kas eelistada slaalomilaua kiirust, formula stabiilsust tuuleaukudes või valida hoopis svertlaud!? Esimese päeva hommikused stardid soosisid formulaid, olin 10. kohal, aga teadsin suurepäraselt, et nii lihtsalt see ei lähe. Pärastlõunal oli oodata tuule tugevnemist ja nii oligi, suured slallikad said hoo sisse. Minu puhul sai veelkord kinnitus ütlus, et hirm teeb araks. Ühtäkki tundus mulle, et  formulat on puhangutes ebamugavalt palju, järgmiseks  kerkis silmade ette nähtud tuulekaart, mis lubas tuule tugevnemist, kohe seejärel märkasin, et  osad võistlejad olidki  formula slallika vastu vahetanud ja kui siis veel märgis mulle kellegi puri, kontrollimatult,  pähe lendas, saigi rumal mõte minus võitu. Kihutasin joonelt kaldale, et võtta 117l slallikas ja 7,7 puri, et siis järgmistes sõitudes tiksuda, endal  kõrvus  Martin Ervini nõuanne, et kui võidu tahad sõita, siis võta formula. Selle nõrkuse hetke tulemuseks oli esimese päeva õhtuks 21. koht. Oli merel, mis oli, aga kaldal ootas meid hoole ja armastusega valminud õhtusöök ja soe saun, rõõmu mõnusast surfipäevast jätkus varaste hommikutundideni. Pühapäeval oli tuul  taas formulatele sobiv, õige varustus andis mulle võimaluse  vigadeparanduseks –  üldarvestuses 14., naiste 2., GM 1.   Uued väljakutsed järgmisel etapil. See võistlussari on tõesti puhas FUN, sest võistlejad merel ja toetajad kaldal on üks ääretult armas ja hooliv surfipere. Tänud ka korraldajatele ja kohtunikele!”

Joonas Mik (TPLK); U17 võitja: “Siuke vaikne tuul koos pagidega, millega saab glissi, on minu parim tuul! FUN oli ise ka lõbus ja toit oli ka mega hea! U17 konkurents väga tihe ei ole, enamasti ikka trennikaaslastega võistlusel konkurents ja mu pumpamine tõi mulle essa koha teisel päeval, millega sain poolglissi ja kiirus jäi püsima. Aivarit kiidan hea treeneri eest ka!”

Meelis Uustalu (ALOHA), Masterite esimene:“Võsu FUN muljed on head. Aivar viis kohtunikuna läbi professionaalselt võistluse ja sain üle pika aja korralikult ühe võistluse kaasa teha. Olen oma pikalt vaevanud vigastusest tänasega hästi taastunud ja suudan jälle kogu päeva konkurentsis püsida. See teeb enim head meelt. Varustuse valik oli õige ja suutsin keerulistes oludes formulaga kõik päevad kaasa teha. Hetkel puhkan pikast nädalavahetusest ja ei vaata isegi tuuleprognoose. Hiiumaa etappi ootan juba rahuloluga, sest seal on muhe kamp, kes seda läbi viib. Isegi kui vee peal kõik ei õnnestu, siis melu on see, mille pärast ikka Hiiumaale tõmbab. Praamisõit on ka osa sellest suminast ja melust.”

Ja nüüd sättige ennast mugavamalt istuma, tehke paar võileiba või midagi ja asuge vaatama pea lõputut pildiseeriat Võsu FUNist. Suured tänud fotograaf Katrin Merirand!

Eesti Purjelaualiidu nimel tänan Aivar Kajakat, kes juhtis kogu võistlust kõrgel professionaalselt tasemel. Samuti tänan Piret Tank’i, kes korraldas meile operatiivselt võistlustulemused ja Piret Rüütlit, kes aitas nõu ja jõuga seal, kus parasjagu vaja oli. Argo Servet – ilma sinu kasulike näpunäidete ja kontaktideta oleks meil olnud väga keeruline seda võistlust Võsul korraldada – suured tänud sulle! Samuti täname kaatrijuht Jürit, toitlustajat Tiitu ja loomulikult Lepispea kämpingu perenaist, Ivicat!

Martin Berkmann (Black Team Estonia), parim Väike Funboard: “Võsu FUN 2019 oli minu ajaloos kõige paremini korraldatud FUN, kõik jooksis ladusalt ja osalejatele arusaadavalt. Suured tänud korraldajatele ning super töö Aivari poolt. Isiklikult võtan FUNi kui head treeningut, kuid samas ei puudu ka võistlusmoment slalomistide kambas. Keskmiselt on igal FUN etapil kohal ca 10 slaalomi sõitjat ja meil omavahel käib tõsine pusimine. Eriti hea meel on näha noori slaalomi sõitjaid peale kasvamas. Frank ja Renar on näljaselt kandadel ning Frank ka juba mitmeid kordi vanadel selja prügiseks teinud. Näeme Hiiumaal.”

Kohtume Hiiumaal, Hiiu FUNil 27.-28. juulil!

 

Kristel Oitmaa

EPLi peasekretär

5228877

 

võsu14 võsu13 võsu11 võsu8 võsu7 võsu5 võsu4 võsu3 Võsu2 Võsu FUN1 võsu 12 võsu 10