44 võistlejat oli ennast koos eelregistreerimisega üles andnud, mis tõenäoliselt on ligilähedane number purjelauavõistlustele registreerunud osalejate rekordarvule läbi aegade. Tundub, et liigume kenasti selles suunas, kus purjelauaspordist on saamas Eesti rahvusspordiala :).

Võistlus toimus prognoosi peale ja kõik sujus plaanipäraselt – puhus puhanguline läänetuul 8 – 15 m/s ja õhutemperatuur oli 20ºC kanti. Seega ilmaolud olid slaalomi võistluste korraldamiseks väga sobivad.

Võistusjuht/peakohtunik Viljar Sepp (rahvuslik VJ) alustas hommikut kiire kipperite koosolekuga ja pea tunni pärast oldi juba merel. Võistlejad jaotati nelja fliiti. Ennelõunal peeti kvalifikatsioonisõit ja kolm sõitu ning pealelõunal veel kolm sõitu.

Väga head võistlusvormi läbi päeva näitas Tristen Erik Kivi (Black Team Estonia), kes võitis ülekaalukalt kõik esimese fliidi sõidud. Tristeni areng viimaste aastatega on olnud magnifico!

Teisele positisioonile käis tihe rebimine Roland Miku (Pirita Surfiklubi) ja Karl-Erik Saarmi (Surfhouse/Pirita Surfiklubi) vahel. Naiste esikoha nimel toimus samuti tugev rebimine – Betti Vainküla (Surfhouse/Pirita Surfiklubi) ja Brigita Viilopit (Surfhouse/Pirita Surfiklubi) lahutas finišiprotokollis vaid üks punkt. U21 arvestuses oli taas võitmatu Frank Ervin (Black Team Estonia).

EMV tulemused

Üldarvestus

1) Tristen Erik Kivi (Black Team Estonia)

2) Karl-Erik Saarm (Surfhouse)

3) Roland Mik (Surfhouse)

Naised

1) Betti Vainküla (Surfhouse/Pirita Surfiklubi)

2) Brigita Viilop (Surfhouse/Pirita Surfiklubi)

3) Katrin Sula (Team Chica)

Master

1) Timo Runge (Pirita Surfiklubi)

2) Meelis Uustalu (ALOHA)

3) Toomas Pertel (Black Team Estonia)

Grand Master

1) Erki Kivistik (Pirita Surfiklubi)

2) Kaivi Aasa (Eru Surf Team)

3) Ülo Padda (Eru Surf Team)

U21

1) Frank Ervin (Black Team Estonia)

2) Renar Roolaht (HangLoose)

3) Hugo Kruus (Surfikool)

 

Mida võitjad ise oma sõitudest arvasid:

Tristen Erik Kivi (Black Team Estonia); Üldarvestuse I koht: “Slaalomi EMV korraldusega jäin täitsa rahule, kohtunikud tegid oma tööd hästi ja rada oli paigas. Viimane võimalik start oleks võinud hiljem olla, et oleks rohkem sõite teha saanud. Enda sõitudega jäin üldjoontes rahule. Startidest võtsin rahulikult, kuna ei tahtnud riskida. Sirge kiirus oli piisavalt hea, et kõikides sõitudes esimesena märgis olla. Endal õnnestus kõik sõidud võita, kuid selja taga käis tihe võitlus 2-4 koha peale. Üllataval kombel on Karl-Erik uuesti sõitma hakkanud ja mitte halvasti :). Loodetavasti ei satu järgmised EMV etapid rahvusvaheliste võistlustega samale ajal ja saan need kaasa teha ning oma eelmise aasta tiitlit kaitsta.”

Betti Vainküla (Surfhouse, Pirita Surfiklubi); Naistearvestuse I koht: “Plaan oli sõita nii hästi ja stabiilselt, kui oskan ja vaadata, mis saab. Jäin oma sõitudega üsna rahule, eks ikka ole siin-seal ühtteist parandada, aga üldpildis olen rahul – õiged varustuse valikud ja väga suuri vigu ei teinud. Konkurents on väga hea ja kõik on hoolega kannul.  Slalli EMV plaanid on sellised, et ma esimest korda saaksin terve sarja kaasa teha. Mul ei ole varem seda võimalust olnud ja nüüd loodame, et miski ei takista”.

 

FUN slaalom tulemused

Üldarvestus

1) Karl-Erik Saarm (Pirita Surfiklubi)

2) Frank Ervin (Black Team Estonia)

3) Renar Roolaht (HangLoose)

Naised

1) Triin Toming (Eru Surf Team)

2) Elena Lass (Black Team Estonia)

3) Helle Väin (Tean Chica)

EMV slaalomi ja FUN slaalomi sarja toimumist toetavad: HiiuSurfShop, Surfhouse, ZFins, Palms, Ulaelu, KULKA, Eesti Lohesurfiliit ja Eesti Purjelaualiit. Väga suured tänud!

Fotod Raul Harrolt.

 

Suured tänud Lepispea kämpingule lahke vastuvõtu eest! Tõenäoliselt Eesti parim toitlustaja – Tiit Toming – ilma sinuta oleks võistlus olnud oluliselt igavam ja maitsetum – suured tänud!

 

Uute uudisteni!

 

Kristel Oitmaa

EPLi peasekretär

5228877

Slall võitjad slall