Eile, 6. juulil lõppesid foili võistlusklassi 2019. a maailmameistrivõistlused Poolas Puckis.

Võitjaks krooniti Steve Allen Austriast, teiseks tuli Maciek Rutkowski Poolast ja kolmandaks Wojtek Brozozowski, samuti Poolast. Kokku võistles 57 sportlast. Eestit esindas EST24 John Kaju, kes kahjuks poole võistluse pealt pidi küll võistluse katkestama, aga saavutas siiski 29. koha.

John Kaju: “Kuna MM on hooaja kõige tähtsam võistlus, siis sai just selle jaoks juba pikemalt valmistutud. Sai ka varem kohale minud, et tippudega (sh maailmameistriks tulnud Steve Alleniga) koos veel viimased testid/ trennid teha. Kohal oli üsna tugev nimekiri sõitjaid, eesostas maailmameistritega lõpetades olümpiavõitjatega. Kui formula klass on viimastel aastatel selgelt languses olnud, siis nüüd foiliga on tulnud uus hingamine – uusi tegijaid on palju, aga samas on vanad tegijad ka platsis.

Võistluste aja toimus ka AGM, kus oli üsna pikk ja tuline arutelu foili tuleviku osas. Üks millega kõik nõus olid, oli see, et foil on tulevik ning lootust on, et sellised suured osalejatenumbrid nagu formulas kunagi olid, on üsna pea tagasi.

Kahjuks väga palju ma sõita ei jõudnud, aga vaatamata sellele, et päris ideaalset minekut ei olnud, siis püsisin viisakal 8.kohal ning pigem olin koguaeg seal esimese pundi sabas. See näitab et kui nüüd asjad ideaalselt lõpuks paika saab, siis on võimalik ükskõik kellega võidu sõita. Kehva muidugi on, et peab jälle oleks/poleks vormis rääkima, aga tegu on tehnikaspordiga, ning seekord läks kahjuks nii, et juba kolmandal päeval pidin katkestama.”

Tulemused SIIT

Fotod SIIT

 

Kristel Oitmaa

EPLi pesekretär

5228877

 

J. Kaju Pucuk2 J. Kaju Puck3 J. Kaju Puck