FUN võistlussarja III etapp toimus Laulasmaal, 8.-9. august.

Võistlustele oli eelregistreerunud 60 sportlast, mis näitab, et purjelauasport on aasta-aastalt taas populaarsust kogumas!

Esmakordselt jõudis FUN sari Laulasmaa Surfikooli hoovile! Selleks puhuks oli ilmataat välja nuputanud ideaalsed tingimused, et võistlus mööduks mõnusalt nii võistlejatele kui pealtvaatajatele! Surfaritele omaselt võiks muidugi norida, et tuult võiks alati rohkem olla, aga ilm andis võimaluse nii raceboard-idele, kui ka formula klassi sõitjatele.

Esimene päev
Hommik algas lõõskava päikese ja null tuulega, aga võistluste korraldaja Kristjan Kiisk andis kohe lootust, et tõenäoliselt tekib pealelõunal korralik termotuul ja saame siiski võistlustega algust teha. Nii ka juhtus ning peakohtunik Matthew Rickard viis läbi 4 sõitu! Ilm soosis enamus aega raceboard-e ja Kaur Säärits suutis endale korraliku edumaa kätte võidelda, võites 3 sõitu!

Rannapidu
Laupäeva õhtul peetud Rannapidu kostitas meid megailusa päikeseloojangu ja mõnusa olemisega!

Teine päev
Algas sarnaselt esimesega – päike säras ja sama tegi meri ja absoluutselt null tuult! Algas põnev ootamine, sest prognoos oli selline piiripealne, et kas jääme kaldale näppu imema või tekib korralik termovõimendus ja saame ägeda võistluspäeva. Lõuna paiku oli näha, et merele on tekkinud “tuulelaigud” ja kaldal tõusis ärevus lakke! Stardiajaks oli kohal piisavalt tuult, et formulad ja foilid lendama hakkaksid. Algas meeletu jaht, et esimese päeva raceboardid kätte saada! Frank Ervin ja Joonas Mikk ruulisid esimesed kolm sõitu, kui järsku tuul kukkus ja tundus, et Kaur jääb püüdmatuks. Neljandas sõidus oli Kaur taas esimene, aga oli näha, et tagant hakkab värsket tuult jälle peale tulema. Viies ja kuues sõit kuulusid taas Frankile ja sellega ka FUN etapi esimene koht! Foili klassis näitas võimu Hugo Kruus, kes võitis kindlalt 9 sõitu 10st! Kokku oli seekord stardis 4 foili. Tundub, et järgmisel hooajal näeme juba palju rohkem lendureid startides!

Frank Ervin (BlackTeam Estonia) üldarvestuse 1. koht: „Fun sarja kolmas etapp Laulasmaal möödus väga mõnusalt. Eriti hästi läks ilmaga, sest Eestis pole just tihti piisavalt soe, et surfata šortsidega. Vaatamata pigem vaiksele prognoosile saime ka piisavalt tuult, et kuues sõidus kümnest glisseerida. Olen oma sooritusega rahul, sest võitsin kõik sõidud, kus oli piisavalt tuult, et formulad glissiks. Kõik oli mõnusalt korraldatud ja tuleme järgmine kord kindlasti tagasi.“

Hugo Kruus (BlackTeam Estonia) foili üldarvestuse 1. koht: „Võistluse esimese päeva esimene sõit sai sõita ilusasti, hiljem tuul kukkus ja foili ma enam lendama ei saanud. Laulasmaa vesi oli mitteüllatavalt soe ja ilm kohutavalt palav. Järgmine päev sain peaaegu iga sõit foili käima ning raja läbi sõidetud. Muidugi tuli vahepeal ka tiksuda, aga kokkuvõttes jäin oma põlenud õla ja karikaga rahule.“

Laulasmaa FUN võitjad

Foil üldarvestus
1) Hugo Kruus (BlackTeamEstonia)
2) Toomas Pertel (BlackTeamEstonia)
3) Oskar Lillepea (BlackTeamEstonia)

Purjelaud
Üldarvestuse esikolmik
1) Frank Ervin (BlackTeamEstonia)
2) Kaur Säärits (NYCS)
3) Joonas Mik (TPLK)

Naiste üldarvestus
1) Cerly Aulik (BlackTeamEstonia)
2) Emma Victoria Millend (TPLK)
3) Sofia Hämäläinen (HSK)

Master
1) Raivo Saarm (Team Jahe)
2) Valde Viiding (BlackTeamEstonia)
3) Cerly Aulik (BlackTeamEstonia)

Grand Master
1) Andrus Jõgi (Puri)
2) Argo Servet (Eru Surf Team)
3) Veiko Volar (Lahepere Surfiklubi)

U17
1) Kaur Säärits (NYCS)
2) Joonas Mik (TPLK)
3) Evert Härm (TPLK)

U15
1) Sofia Hämäläinen (HSK)
2) Natali Šank (TPLK)
3) Liisa Marii Kalk (TPLK)

Parim Väike Funboard Peep Tomingas (Aloha)

NB: Laulasmaa FUN auhinnad on rariteetsed – merre uhutud murdunud männioks leiti Laulasmaa rannast Kristjani poolt, kes selle seibideks lõikas (männi vanus ca 40 aastat). OÜ Aisifer abiga lõigati Laulasmaa Surfiklubi sümboolikaga metallist kujundid, mis paigaldati puidust alusele.

Raul Harro poolt tehtud imelised fotod  SIIT ja SIIT

Tulemused SIIT

FUN sarja kolme etapi koondtulemused SIIT

Toetajad: Laulasmaa Surfikool, Sportland, KULKA, Prike, Eesti Purjelaualiit.

Surfikool tahab omalt poolt tänada Hestia Laulasmaa Spa hotelli, kes pakkus meile superägeda keskkonna selle võistluse läbi viimiseks. Samuti täname OÜ-d Aisifer, kelle abil valmisid karikad! Lisaks tahame tänada järgmisi inimesi: Annika Tuisk, Toomas Kruus, Tiit Tasane, Mari Toruvere ja kogu Surfikooli tiimi!

Kristjan Kiisk

Eesti Purjelaualiit tänab südamest Kristjan Kiiska ja kogu Laulasmaa Surfiklubi tiimi!

Väga loodame, et pakute surfikogukonnale ka järgmisel aastal võimalust Laulasmaale FUN-ile tulla!

Laul1 Laul2 Laul3 Laul4 Laul5 Laul6 Laul7 Laul8 Laul9 Laul10 Laul11 Laul12 Laul13 Laul14 Laul15