Nädalavahetusel toimus Soomes Hankos purjelaua slaalomi võistlus Twind Slalom Championships 2020, kus põhjanaabritele pakkusid korralikku konkurentsi ka eestlased. Suvitajatest hõre, aga ilus Hanko kuurortlinn tervitas võistlejaid korraliku tuule, vihmasahmakate ja teisel päeval särava päikesega. Tuult puhus esimesel päeval kuni 15 m/s, laine oli tugevast tuulest ja tuulesuunast tingituna ebaühtlane ning terav. Kokku peeti 4 sõitu ja päeva lõpuks oli eestlaste käes kolmikjuhtimine. Esimesel kohal oli võrdsete punktidega poja Frank Ervini ees Martin Ervin. Kolmas oli Timo Runge, kellele järgnes esimene soomlane.

Teisel päeval olid tuuleolud märksa stabiilsemad ja eestlaste ülemvõim tugevnes veelgi. Suurepärastes slaalomi tingimustes ja 8 sõidu järel tuli võitjaks meie 17-aastane Frank Ervin. Teise ja kolmanda koha saatus otsustati viimases sõidus. Revanši võttis Timo Runge, kolmandaks tuli Martin Ervin. Naiste arvestuses oli esimene  Marianne Rautelin, teise koha tõi Eestisse Cerly Aulik ja kolmas Riina Rautelin.

Olümpiale pürgiva Frank Ervini enda sõnul jäi ta võistlusega väga rahule: “Hankos võeti meid väga mõnusalt vastu ja slaalomi sõiduks valitsesid suurepärased tingimused. Kahe päeva jooksul toimus 12 sõitu, mille jooksul oli väga hea enda arengut näha – aina paranesid stardid ja märgivõtud, mis mulle ka kokkuvõttes võidu tõid. Hästi rahul olen ka korraldajate tööga, sest suhtlus peakohtunikuga oli sujuv ja rada oli igas sõidus väga hästi paika pandud.” Poja treenerina jäi ka Martin Ervin võistlustega igati rahule. “Tehniliselt sõitis Frank väga hästi. Kiirust on veel juurde vaja, aga ka seda tuleb iga veetunniga juurde,” andis isa hinnangu.

Järgmised võistlused ootavad purjelaudureid ees juba sel nädalavahetusel Nasval, kus toimub Fun sarja viimane etapp. Peale seda on kohe kavas ka slaalomi Eesti Meistrivõistluste viimane etapp.

Hanko Hanko 01 Hanko 02 Hanko 03 Hanko 04 Hanko2