Läinud nädalavahetusel (29.-30. august) toimus Fun sarja 2020 viimane etapp, kuhu oli kogunenud 50 surfarit üle Eesti. Ühtlasi toimus ka Saare Kapp, kus selgitati välja 2020. aasta Saaremaa meister purjelauasõidus.

Avapäev tõi tuulised olud, mis soosisid slaalomisõitjaid. Läbi õnnestus viia 7 võistlussõitu, millest 6 võitis Saare Kapp arvestuses sõitnud Tristen Erik Kivi (BlackTeamEstonia). Fun üldarvestuses oli selgelt päeva parim Frank Ervin (BlackTeamEstonia). Põnev heitlus käis aga järgnevatele kohtadele, muutuvates oludes oli kõigil paremaid ja halvemaid sõite. Päeva lõpuks oli siiski kindlalt teine Toomas Pertel (BlackTeamEstonia) ja kolmas Renar Roolaht (BlackTeamEstonia).
Naistest oli ülekaalukalt parim Cerly Aulik (BlackTeamEstonia), kes esimese päeva lõppedes hoidis kõrget neljandat kohta üldarvestuses. Teisel kohal püsis kindlalt Emma Viktoria Millend (TPLK) Lola Maria Pärna ees (Pirita Surfiklubi).

Teine päev tõi keerutava ja puhangulise maatuule, mis oli korralik väljakutse nii sõitjatele kui korraldajatele. Siiski õnnestus läbi viia Fun arvestusele 3 võistlussõitu. Taas näitas klassi Frank, kes suutis keerulistes oludes slaalomi varustusega võtta kaks sõidu võitu ning kindlustas sellega omale ka viimase etapi võidu. Väga tugeva teise päeva tegid TPLK noored, kuid esikolmik jäi siiski püüdmatuks. Seega teine koht Toomas Pertel ja kolmas Renar Roolaht. Naiste arvestuses võttis taaskord etapivõidu Cerly Aulik Emma Viktoria Millendi ja Lola Maria Pärna ees.

Saare Kapp arvestuses suutis lõpuks kõigest ühepunktilise eduga kindlustada järjekordse Saare maakonna meistritiitli Tristen Erik Kivi, Meigo Jääger-i (Visa) ees. Kolmanda koha saavutas Johannes Kaju (Saaremaa Surfiklubi).

Teise päeva lõpetasid foilisõidud. Väga keerulistes ja muutlikes oludes tuli korduvalt sõite katkestada ja oodata, kuid lõppuks õnnestus läbi viia 2 sõitu, mille võitis kindlalt Frank Ervin, Alan Mitšulise (TPLK) ja Hugo Kruusi (BlackTeamEstonia) ees.

Saare FUN võitjad:

Purjelaud:

Üldarvestuse esikolmik

 1. Frank Ervin (BlackTeamEstonia)
 2. Toomas Pertel (BlackTeamEstonia)
 3. Renar Roolaht (BlackTeamEstonia)

Naiste arvestuse esikolmik

 1. Cerly Aulik (BlackTeamEstonia)
 2. Emma Viktoria Millend (TPLK)
 3. Lola Maria Pärna (Pirita Surfiklubi)

Masterite esikolmik

 1. Toomas Pertel (BlackTeamEstonia)
 2. Cerly Aulik (BlackTeamEstonia)
 3. Valde Viiding (BlackTeamEstonia)

Grand Masterite esikolmik

 1. Peep Tomingas (Aloha)
 2. Ivar Ots (Hang Loose)
 3. Helle Väin (Chica)

U17 esikolmik

 1. Joonas Mik (TPLK)
 2. Romek Roolaht (TPLK)
 3. Evert Härm (TPLK)

U15 esikolmik

 1. Sofia Hämäläinen (HSK)
 2. Oskar Lillepea (BlackTeamEstonia)
 3. Lisett Aasmets (NYCS)

Parim Väike Funboard: Frank Ervin (BlackTeamEstonia)

Foili arvestuse võitjad

 1. Frank Ervin (BlackTeamEstonia)
 2. Alan Mitšulis (TPLK)
 3. Hugo Kruus (BlackTeamEstonia)

Purjelaua arvestuse tulemused SIIT

Foili arvestuse tulemused SIIT

Fotod: Külle Andreas

Suured tänud kõikidele abilistele ja toetajatele, tänu kellele sai see etapp läbi viidud: Saaremaa Spordiliit, Öun Drinks, MO Saaremaa/Saaremaa Piimatööstus, Mesinik Ergo Oolup/Saaremaa Loodusretked, Sportland, Eesti Purjelaualiit ja KULKA.

John Kaju

 

Eesti Purjelaualiit tänab John Kaju, Johannes Kaju ja kõiki abilisi suurepärase võistluskorralduse eest!

Tuleme  teie lahkel loal ka järgmisel aastal!

Saare Saare 2 saare 3 saare 4 saare 5 saare 7 saare 9 saare 11 saare 12 saare 13 saare 15 saare 16 saare 17 saare 19 saare 20 saare 21 saare 22 saare 23 saare 24 saare 25 saare 26 saare 27 saare 28 saare 29 saare 30