he-kuurPirita Surfiklubi ja seal tegutseva Hawaii Expressi Purjelauakooli haldamise võtab alates 2010 aastast üle Eesti Purjelaualiit. Ülevõtmise eesmärgiks on Purjelaualiidu põhikirjaliste ja strateegiast tulenevate sihtide elluviimine ning purjelauaspordi tegevuste arendamine Pirital. Olümpiaklassi purjelauasõitjate ettevalmistus ja noorsportlaste purjelauakoolitus Pirita rannas jätkuvad vähemalt senisel kujul ja tasemel, lisaks kavatseb Purjelaualiit laiendada Pirita Surfiklubi tegevust nii, et seal saaksid treenida ja oma lemmikspordialaga tegeleda ka teiste purjelauaklasside sportlased ja harrastajad.

Vastavalt 2009. aasta lõpul sõlmitud kokkuleppele allkirjastasid Hawaii Expressi ja Eesti Purjelaualiidu esindajad 13. jaanuaril Tallinnas lepingud, mille kohaselt läheb Pirita Surfiklubi ja selle juures tegutseva Hawaii Expressi Purjelauakooli haldamine ja juhtimine üle Eesti Purjelaualiidule, Hawaii Express taandub purjelauakooli ja surfiklubi juhtkonnast ning omanike ringist. Eesti Purjelaualiit nimetati MTÜ Hawaii Expressi Purjelauakool liikmeks, samuti omandas Purjelaualiit 100%-lise osaluse OÜ-s Smartener, mis haldab Pirita Surfiklubi ning osutab Pirita rannas purjelaualaenutuse, -koolituse ning varustuse hoiustamise teenuseid. Eesti Purjelaualiidu poolt nimetati purjelauakooli ja surfiklubi uuteks juhatuse liikmeteks Eesti Purjelaualiidu juhatuse esimees Erno Kaasik, juhatuse liige Alar Vettik ja peasekretär Jaano Martin Ots. Purjelauakooli juhi ja peatreenerina jätkab sel kohal ka senini edukalt töötanud Jaak Lukk, treenerina jätkab Taivo Stimmer.

taivo-luikHawaii Expressi juhatuse liige Taivo Luik ütles, et Pirita surfiklubi ja purjelauakooli tegevusest taandumise otsus ei tulnud kergelt: „Hawaii Expressi omanike ja töötajate seas on purjelauasport hästi tuntud ja südamelähedane. Kaijo Kuusing esindas Eestit 1992. aastal Barcelona Olümpiaregatil ning aktiivsed surfajaid on meil teisigi. Seepärast oli purjelauakooli ja surfiklubi vedamine meile pigem missioonitunde küsimus ning me pole seda vaadanud kui ärilist projekti. Kuid kuna iga ettevõtmine nõuab energiat ja pühendumist, otsustasime anda teatepulga edasi organisatsioonile, kelle jaoks purjelauaspordi edendamine on põhitegevus. Usume, et ühendades purjelauakooli ja surfiklubi võimalused Eesti Purjelaualiidu jõududega, tekib uus sünergia, mis lubab meie tippsportlastel saavutada veelgi paremaid tulemusi ja annab harrastajatele head võimalused selle laheda spordialaga tegelemiseks. Täname ja tunnustame pühendumise ja väärika panuse eest kooli esimest treenerit Karmo Kalki, kelleta poleks seda kooli sündinud, surfiklubi senist pealikku Vello Jurtomit ja tänaseid treenereid Jaak Lukki ja Taivo Stimmerit. Mahalo.”

erno-kaasikPurjelaualiidu juhatuse esimees Erno Kaasik usub, et surfiklubi ja purjelauakooli üle võtmisest tekib uus kvaliteet ning et jõudude ühendamisest võidavad kõik purjelauahuvilised: „Pealinna südames asuv Pirita rand on purjelauaspordiga tegelemiseks ideaalne koht: juurdepääs ja looduslikud tingimused on head ning valitsevad tuulekursid sobivad. Loomulik on, et sellises paigas toimub ja jätkub tippsportlaste ettevalmistus. Tahame, et surfiklubi Pirita rannas oleks kõigile huvilistele avatud, toimuksid regulaarsed koolitused ja treeningud lisaks olümpiaklassile ka teistes purjelauaklassides ning et surfitegevust jätkuks kõikidele harrastajate tasemetele. Kavatseme Pirita surfiklubis käivitada igapäevased purjelauakoolitused ja taasavame kohe hooaja algusest mõnusa klubiruumi koos kohvimasina ja selle juurde kuuluva klubilise tegevusega. Tahame muuta surfiklubi pakutavad võimalused harrastajatele ja klubiliikmetele oluliselt kättesaadavamaks ja soodsamaks, vähendades radikaalselt teenuste hindu ja tuues välja uued paindlikumad teenustepaketid.”

Purjelaualiidu peasekretär Jaano Martin Ots ütles, et Hawaii Expressi omanikke ja juhte tuleb purjelauaspordi edendamiseks tehtud töö eest tunnustada ja tänada ning kinnitas, et Purjelaualiit jätkab surfiklubis ja purjelauakoolis seni saavutatu vääriliselt.

Hawaii Expressi Purjelauakool asutati 2002,  iga-aastaselt treenib purjelauakoolis 50-60 noorsportlast. Purjelauakooli õpilaste hulgast on pärit näiteks sellised tänased kuulsad sportlased, nagu Johannes Ahun, Maarja Niinemets, Ingrid Puusta, Christofer Kalk, Tony Mõttus, Kevin Jakobson. Purjelauakooli lootustandvamad sportlased on alustanud pingutusi 2012 olümpiapääsme välja teenimiseks, algtasemele oodatakse uusi purjelauasõidu huvilisi igal kevadel. Lisainfo www.hep.ee

Täpsem teave sellest, kuidas Pirita Surfiklubi 2010 hooajal tegutsema hakkab, millised saavad olema teenuste hinnad ja kuidas toimuvad koolitused-üritused, ilmub Purjelaualiidu ja Pirita surfiklubi kodulehtedele juba lähiajal. Purjelaualiidu liikmed ja uudiskirja tellijad saavad sellest teada ka e-maili teel.

Koos Pirita Surfiklubiga läks Purjelaualiidu alluvusse üle ka populaarne internetileht www.surf.ee, mis haldab kõiki @surf.ee veebitegevusi ning kus tegutsevad Surfijutukas ja Surfiturg.