18. septembril toimus võistlus rõõmsameelselt naeratades Eru lahest Mohni saareni ja tagasi. Kulgesime idatuule dikteerimisel tiksudes, kihutades ja hüpetega. Startida ja finišeerida oli keeruline, kuna puhus maatuul (ida).  Kui kalda äärest pääsesid ja tuul veidi hoogu kogus oli sõit mõnusalt lihtne. Pool distantsi avamerel, st Palganeeme tipust alates, hakkas heitlus lainete ja kõva tuulega karm katsumus. Nagu pärast kommenteeriti: „Vabatahtlikult ei oleks iial sinna sõitma läinud“.

Maratoni viimase sirge tegi huvitavalt jälgitavaks finišeerimine, kuna suur enamus jõudis kalda lähedale suhteliselt järjest ja lähestikku. Finiš oli nagu kohe, kohe käega katsuda ja kaasvõistlejad püütavad, aga kahjuks tiksusid pikalt ning tuimalt mõnda puhangut ära kasutades, oodates kalda lõputut pikaajalist lähenemist.

Seekord olid (või tundus) kõik võistlejad väga targalt ja teadlikult maratoniks valmistanud. Varustuse valik oli kõigil jõukohane ja vastavalt tuuleoludele.

Määravaks osutus sõitja õige kursi valik saarele sõites ja tagasi finišisse jõudes. Maraton läbiti üllatavalt kiirelt kõikide osalejate poolt. Kedagi paadiga ära ei toodud.

Naiste parimad:

I koht Cerly Aulik (formula), II koht Annika Tuisk (formula), III koht Helle Väin (formula).

Meeste parimad:

I koht Andres Valkna (formula), II koht Anti Puusepp (slaalom), III koht Albert Tumanov (foil).

Eriauhind: Eliko Jõgiste (merepääste kiitis naise visadust ja vaprust).

 

Mohni maratoni ajalugu peavõitjad ajaliselt (tuule suunad erinevad):

Valde Viiding 2019 aeg 1:23, 2020 aeg 1:04. Andres Valkna 2021 a, aeg 1:07

Eru Surf Team tänab kõiki osalejaid, toetajaid, kaasaelajaid, merepäästet, kohtunikku Aivar Kesküla ja kokka Tiina Viirat ning staabi sauna ja kala eest Urmas Kuhi.

Koostööpartnerid: Käsmu Vabatahtlik Merepääste, Pärispea Vabatahtlike Päästeselts, Metallituba ja Eesti Purjelaualiit.

*Hea mälestus ja positiivne emotsioon.

 

# TULEMUSED

# FOTOD (Mari Tõruvere ja Tiina Viira)

# VIDEOD

 

Näeme 2022!

Eru Surf Team

eru.surf@gmail.com

 

MOhni8 Mohni2

Mohni10
Mohni1
Mohni5

 


MOhni3

Mohni6

Mohni7

Mohni99

Mohni9M ohni110