Pühapäeval lõppesid Haven Kakumäel neli päeva kestnud Eesti Meistrivõistlused, kus põnevust jätkus nii maal kui merel

Väljavõte Eesti Jahtklubide Liidu kodulehelt:

Tallinna Nädala viimane võistluspäev oli pingete ning rõõmurohke. Regatti lõpetas päikseline ja tuuline ilm ning merelt ei olnud puudu ka lained, mis võistlussõite huvitavamaks ning keerulisemaks tegid.

Techno293 U13 klassi puhul saavutas esikoha ja kuldmedali Bertha Kivistik (TPLK), teisele kohale ja hõbedale Meistrivõistluste puhul tuli Liisa Marii Kalk (TPLK). Kolmanda koha saavutas Lukas Tuubel (NYCS), kes teenis omale ka pronksmedali Eesti Meistrivõistlustel.

U15 alamkategoorias saavutas esikoha ja Meistrivõistluste kuldmedali Karl Sören Tamm (NYCS). Teisele kohale ning hõbedale tuli Natali Šank (TPLK) ning auväärne kolmas koht koos pronksmedaliga Meistrivõistluste eest läks Remi Marten Rajasalu (TPLK).

U17 kategoorias saavutas esikoha ning meistritiitli omale Lisett Aasmets (TPLK). Teine koht läks Soome purjetajale Siri Kaskeala. Kolmas koht ning meistritiitli teine koht läks võistlejale Jakob Tuubel (NYCS) ning meistrivõistluste kolmanda koha saavutas Emma Victoria Millend (TPLK).

Techno293 Plus kategoorias tuli esikohale ning Eesti meistriks Kaur Säärits (NYCS). Teisele kohale purjetas ning sai sellega kaela hõbemedali Eesti meistrivõistluste eest sportlane Liisbeth Orav (NYCS). Kolmas koht, nii meistrivõistluste kui ka regati eest läks sportlasele Marta Arete Sokk (NYCS).

Windsurf Foil üldkategoorias saavutas esikoha ja kuldmedali meistrivõistluste arvestuses John Kaju (SSK). Teisele kohale ning ühtlasi ka hõbemedalile tuli Frank Ervin (Black Team Estonia). Võistluse kolmas koht läks Soome purjesportlasele Jakob Eklund ning meistrivõistluste pronksmedal läks purjetajale Romek Roolaht (TPLK).

U17 kategoorias saavutas esikoha Oskar Lillepea (BTE) ning teisele kohale tuli Soome purjetaja Felix Sergelius.
U19 kategoorias oli parim Romek Roolat (TPLK), kes viis koju ka kuldmedali Eesti Meistrivõistluste eest. Teisele kohale ning hõbemedalile tuli Joonas Mik (TPLK) ning kolmanda koha saavutas Kristofer Rajasalu (TPLK), teenides sellega omale ka pronksmedali.

U21 sõitjate puhul oli parim Frank Ervin (Black Team Estonia), kes teenis omale ka kuldmedali. Teisele kohale ning hõbemedalile tuli Romek Roolaht ning kolmas koht läks võistlejale Renar Roolaht (TPLK), kes teenis omale ka pronksmedali Eesti Meistrivõistluste eest.

Võistlusklassi naiste kategoorias tuli parimaks ning kuldmedalile Ingrid Puusta (TPLK), tema järel saavutas teise koha Soome sportlane Aleksandra Blinnikka ning kolmas koht läks samuti Soome võistlejale Anna Haavistole.

Regatti toetavad Tallinna linn ja Haven Kakumäe ning võistluse korraldamisele aitasid kaasa 470, Tallinna Jahtklubi ning Eesti Purjelaualiit.

Pildid: https://www.facebook.com/media/set?vanity=Eesti.Jahtklubide.Liit&set=a.6287285841313265

Tulemused: https://www.manage2sail.com/et-EE/event/32c2d3e0-9579-4ac6-9d59-5571839bc87e#!/results?classId=6a0e92a0-a1d1-4e51-97af-71788f8a45d8

Garmin Purjetamise Võistlussari on Eesti Jahtklubide Liidu noorte- ja olümpiapurjetamise regatisari, milles sisalduvad Eesti Meistrivõistlused on üks eraldi võistlus ja Eesti Karika regatid on mitmest regatist koosnev võistlussari. Eesti Meistrivõistlused toimuvad ühe neli päeva kestva regatina noorte ühepaatidele augustis Pirital ja teistele klassidele septembris Kakumäel. Karikasari toimub hooaja vältel etappide kaupa erinevates sadamates ümber Eesti ning neile on võistlema oodata ligi viissada sportlast. Igal võistlusklassil on karikasarjas kas kaks või kolm etappi.

Käesoleval hooajal toimub koroonaviirusest tulenevalt võistlustele registreerimine täielikult interneti teel ning kohapeal regatibüroos registreerimist ei toimu. Samamoodi asuvad võistluse teadetetahvel ja tulemused ainult e-keskkonnas. Võistluste avamine toimub sadamas kesksel kohal, kusjuures võistlejad jälgivad seda oma purjeka juurest. Autasustamisel tohivad osaleda vaid autasustatavad ja teised jälgivad autasustamist oma paatide juurest.

Garmin Purjetamise Võistlussarja kodulehekülg
Eesti Jahtklubide Liit Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Alfons Håkans ja Jakari Marine/Garmin.

U15 Plus open U17 U13 FoilU21 EMV foil