Möödunud laupäeval, 20. augustil oli Andineeme supelusrannas, Kuusalu vallas tavapärasest rohkem sagimist. Troopilist suveilma ja maabriisi olid fännama tulnud ka purjelaudurid. Augustikuu tihedast võistlusgraafikust hoolimata jõudsid Andineeme randa FUN-sarja mitteametlikule vaheetapile 8 võistlejat. Korralduse võttis enda hoolde Lahemaa Mereklubi MTÜ (LMK), kes Andineeme rannas juba mitmendat aastat surfiklubi peab.

Liivase merepõhja ja lauge rannaga Andineeme rannas puhus terve päev kagutuul 7-10m/s, kuid puhangd olid hinnanguliselt 13-15m/s. Tuuleiilid sakutasid surfarite purjeid kuidas suutsid. Sellest hoolimata suutis korraldustiim tänu heale koostööle planeeritud 8-st sõidust finišini viia 7.

Avasõit, algusega kell 12:00, oli võistlejate osas arvukaim, kus stardis oli 7 sportlast, kellest 5 said ka tulemuse kirja. Ennelõunal toimus veel 3 sõitu, millest 2 sõitu lõpetas 5 purjelaudurit ja päeva 4-nda sõidu finišeeris 4 sportlast. Saabus aeg keha turgutada ja energiat ammutada. LMK surfiklubi platsil, tuulevarjus nautisid surfarid suvesooja ning jagasid esimeste sõitude jooksul kogetud katsumusi.

Võistlusjuht Martin Berkmann ja abijuht Ingeldrin Aug kuulutasid välja 5-nda sõidu eeldatava stardiaja, milleks oli 15:00. Päeva 5. ja 6. sõit oli jällegi arvukamad finišeerijate osas. Sportlasi kvalifitseerus neis koguni 6 ja pinget jagus lõpusignaalini. Päeva lõpetas 7. võiduajamine, mille start kõlas kell 16:00 ja lõpusignaal u. kell 16:20.

Enne 17-t olid kõik võistlejad kaldal ning tulemused lukus. U17 vanuserühma võitjaks tuli Penert Lainemurd Tallinna Purjelauakoolist, kellele järgnes Roberta Ruse Lahemaa Mereklubist. Roberta pälvis ka ainsa naisena Parima Naise tiitli. Üldarvestuse 1. kohale pjedestaalil sammus Argo Servet Eru Surf Team’ist, olles liider kogu võistluspäeva vältel. Tema kandadele üritas astuda Fons van den Hove ning tipust kolmandana seisis pjedestaalil järjekordselt noor, hakkamist täis Penert Lainemurd.

Lahemaa Mereklubi MTÜ (LMK) on äärmiselt tänulik, et Purjelaualiit selle erakorralise võistluse oma kalendrisse lisas. Samuti tuhat tänu võistlusjuhile, rajameister Martin Berkmannile ning tema vahetule abile Ingeldrin Augile. Nende kogemus ja vilgas silm raamis võistluspäeva korrektselt FUN-sarjale iseloomulikku formaati. LMK on uuel hooajal valmis ametlikult võõrustama FUN-sarjas osalejaid. Andineeme rand on sobilik ka Foileritele ja Wing Foileritele.

Tulemused SIIT

Fotod Margus Kontuselt SIIT ja video SIIT

Uute kohtumisteni!

Raido Ruse

Andineeme FUN’alike võistluste direktor

Ruse  Fons2Fons  Ingeldrin Esikolmik KÕikAndineeme