2022 purjelaua Techno293 maailmameistrivõistlused on selleks korraks läbi. Meie noortele väga edukalt! Limassolis Küprosel toimunud võistlustel esindasid 29.10. – 5.11. Eestit Noblessneri Purjetamiskoolist Liisbeth Orav, Jakob Tuubel, Kaur Säärits ja Karl Sören Tamm ning Tallinna Purjelauakoolist Bertha Kivistik, Liisa Marii Kalk, Remi Marten Rajasalu ja Natali Šank. Treeneritest juhendasid kohapeal sportlasi Aivar Kajakas (NYCS) ja Rainer Kasekivi (TPLK). Samuti andsid omapoolse hindamatu panuse lapsevanemad. Suured tänud teile pühendumise ja toetuse eest!
Eestlastest läbi aegade parima maailmameistrivõistluste koha Techno293 klassis, ehk 7. koha välja sõitnud U17 vanuseklassi noor purjelaudur Karl Sören Tamm võttis võistlused kokku selliselt: “Võistluse eelsel päeval practice race-is olin ma seitsmes. Seadsin eesmärgiks sõita seal kandis ja, et halvim sõit ei oleks top 15-st halvem. Esimesel päeval ei tehtud tuule puuduse tõttu ühtegi sõitu. Teisel päeval üllatasin ennast ja sõitsin kolmandas sõidus viiendaks! Tuul oli pigem vaikse võitu, kuid see ei takistanud mind. Neljandal päeval suutsin sõita ennast esimese sõidu teiseks ringiks kolmandaks, kuid siis vedas libe laud alt ja kukkusin, langedes sõidu viieteistkümnendaks. See oli mu halvim sõit ja langesin pingereas kaheksandale kohale. Viimasel päeval sõitsin ennast kuuendaks ning tõusin pingereas samuti kuuendaks. Lõpptulemustes jäin ikkagi seitsmendaks, sest minust sai protestides mööda ungarlane 0.8 punktiga:)”. Olgu lisatud, et Sören saab sõita U17 arvestuses veel ka järgmisel aastal!
Sportlase kõrgete saavutuste taga on kogemustega ja järjekindlad treenerid (Jaak Lukk ja Aivar Kajakas), perekond ning sõbrad. Sörenit võistlustel toetanud treener Aivar Kajakas kommenteeris võistluseid järgmiselt: “Kui alguses seadsime ootused 10-15 koha kanti, siis võistluse käigus hakkas järjest enam selguma, et Sören on nendes oludes võimeline sõitma TOP5 ja miks mitte ka TOP3 kohti. Raskem olukord saabus neljandas sõidus, kui kolmandana märki võtnud Sören kukkus järgneval rajalõigul võrdlemisi halvasti ja pidi leppima 15. kohaga selles sõidus. Enne MMi oleksime seda heaks keskmiseks hinnanud, kuid nüüd oli päris põrumise tunne ja arvestuses tagasiminek. Murdekoht oli viimaseks võistluspäevaks enda kogumine, mis suurepäraselt õnnestus ja lubas teha nii tehniliselt kui taktikaliselt äärmiselt hea sõidu, korrates võistluse parimat 5ndat kohta. Kokkuvõttes tuli Sören esialgu 6ndale kohale, kuid ungarlase protestimine tõstis ta 0,8 kohaga Sörenist ette ja meie saagiks jäi seni kõigi aegade parim MMi koht U17 poiste arvestuses, ehk 7. koht. Vaatame lootusrikkalt tulevikku ja kevadel toimuval EMil saame funktsionaalse võimekuse paranemise korral ehk ka medalit küsida.”
Suurepäraseid sõite tegid ka Bertha Kivistik ja Liisa Marii Kalk, kes saavad ka veel järgmisel aastal sõita U15 vanuseklassis.
Meie noorte tulemused:
U15 tüdrukud
  • Bertha Kivistik (EST209, TPLK) 11. koht (29 võistlejat)
  • Liisa Marii Kalk (EST4, TPLK) 13. koht (29 võistlejat)
U15 poisid
  • Remi Marten Rajasalu (EST288, TPLK) 39. koht (45 võistlejat)
U17 tüdrukud
  • Natali Šank (EST41, TPLK) 20. koht (32 võistlejat)
U17 poisid
  • Karl Sören Tamm (EST420, NYCS) 7. koht (47 võistlejat)
TechnoPlus noormehed
  • Kaur Säärits (EST399, NYCS) 15. koht (25 võistlejat)
  • Jakob Tuubel (EST311, NYCS 18. koht (25 võistlejat)
TechnoPlus neiud
  • Liisbeth Orav (EST954, NYCS) 6. koht (6 võistlejat)

Noorte treenerid – Rainer Kasekivi (TPLK), Jaak Lukk ja Aivar Kajakas (mõlemad NYCS) – super töö taas! Purjelauaspordi järelkasv on kindlates kätes!

Tulemused SIIT.
Esimene foto: Tauri Tuubel
Vasakult: Liisbeth Orav, Kaur Säärits, Aivar Kajakas, Karl Sören Tamm, Remi Marten Rajasalu, Jakob Tuubel, Bertha Kivistik, Liisa Marii Kalk, Natali Šank.
Järgnevad fotod: https://worlds2022.techno293.org/photos
Kristel Oitmaa
Peasekretär/juhatuse liige
Eesti Purjelaualiit
Screenshot 2022-11-05 at 21.23.51
 üld techno Bertha Tüdrukud techno