Käesolev aasta jääb kindlasti Eesti surfiajalukku tänu Bertha Kivistiku Euroopa meistritiitlile ja mitmetele teistele rahvusvahelistele võistlustele, kus on saavutatud silmapaistvaid kohti. Bertha pühendumus ja oskused on mitte ainult tema enda, vaid ka terve Eesti surfikogukonna uhkuseks. Tema võidud on kustumatu jälje jätnud meie spordiajalukku ning innustavad tulevasi põlvkondi järgima tema eeskuju.

Kindlasti on oluline rõhutada ka teiste sportlaste silmapaistvaid saavutusi:

  • Karl Sören Tamm – maailma kolmas Techno293 U17 noormehed
  • Liisbeth Orav – Euroopa kolmas Techno293 U19 naised
  • Kaur Säärits– Euroopa parim T293 Plus Open noormehed
  • Emma Viktoria Millend – Euroopa MV 6. koht iQfoil U19 naised
  • Emma Viktoria Millend – MM 7. koht iQfoil U19 naised
  • Aksel Haava – iQfoil U19 EMil 15. koht ja U17 vanusearvestuses 2. koht ning iQfoil MMil 18. koht ja U17 vanusearvestus 2. koht
  • Liisbeth Orav– maailmameister talisurfis kelgu slaalomis naiste arvestuses
  • Johanna Lukk – maailmameister talisurfis kelgu slaalomis U17 vanusearvestuses.

Kõik nimetatud tipptasemel esitused on mitte ainult individuaalsete saavutuste väljendus, vaid kinnitavad ka Eesti purjelauakogukonna tugevat positsiooni kogu maailma surfimaastikul. Olgu siis sõnadeta tuule ja lainete kiitus kõigile meie sportlastele nende suurepäraste saavutuste eest!

Vaata kõiki tulemusi SIIT.

Meie järelkasv on heades kätes – treenerid Jaak Lukk, Aivar Kajakas, Matthew Rickard ja Ingrid Puusta teevad igapäevaselt professionaalset tööd, juhendades noori saamaks maailma parimateks purjelauduriteks. Nende pühendumine ja ekspertiis on olnud määrava tähtsusega meie noorte arengus, suunates neid teele, mis viib maailma parimate purjelauduriteni. Suurimad tänud Teile kõigile selle kirgliku ja pühendunud töö eest!

Kolmekordne olümpiasportlane Ingrid Puusta on C-kategooria olümpiasportlane ja EOK Team Estoninasse kuulub kuus meie sportlast: Ingrid Puusta, Emma Viktoria Millend, Aksel Haava, Bertha Kivistik, Karl Sören Tamm, Romek Roolaht.

Tänu KULKA aastatoetusele on Eesti Purjelaualiidul olnud võimalik toetada rahvusvahelistel võistlustel osalemist võistlustasude maksmisega 29 korral.

Suured tänud kõikidele, kes on toetanud purjelauaspordi arengut ning aitavad viia Eesti purjelaudureid maailma tippu! Meie võistluseid ja tegevust toetasid KULKA, Tallinna linn, Prike, HiiuSurfShop, Alumetall, Alas-Kuul, Heisi, Surfhouse, Sportland, Rait Lukas, Ott Pärna ja Scult, Andrus Jõgi. Hindamatu panuse on andnud lapsevanemad.

Eesti Purjelaualiidu eestvedamisel on 2023. aastal läbi viidud traditsioonilised võistlussarjad – FUN, slaalom EMV ja Harrastajate slaalom, talisurfi EMV ja kiirussõit, iQfoili EMV ja EKV. Kokku oli Eestis toimunud võistlustel startides kokku pea 300 sportlast!

Rahvahääletuse tulemusel selgitati 2023. aasta parimad:

Aasta fotograaf – Raul Harro

Aasta talisurfar – Johanna Lukk

Aasta sündmus – Aegna maraton

Aasta üllataja – Aksel Haava

Aasta treener – Jaak Lukk

Aasta purjelaudur – Emma Viktoria Millend

Surfarite kogukond on püsinud stabiilsena aastaid ja Eesti Purjelaualiidu liikmeskond koosnes 2023. aastal 128 eraisikust ning viiest juriidilisest isikust. Meie rohkearvuline liikmeskond on tugeva kogukonna aluseks ning võimaldab purjelauaspordi edasist kasvu ja arengut Eestis. Aitäh kõigile, kes on andnud oma panuse selle kireva ja dünaamilise kogukonna hoidmiseks ja laiendamiseks!

Surfihooaja pidulik lõpetamine toimus 16. detsembril Fotografiskas koostöös Disco Tallinnaga. Esitlus ja fotod.

Eesti Purjelaualiidu juhatus soovib kõikidele surfisõpradele meeleolukat ja emotsiooniderikast aastalõppu! Loodame Teiega kohtuda taas uuel põneval surfiaastal!

 

Kristel Oitmaa

Eesti Purjelaualiidu peasekretär/juhatuse liige

Pühadetervitus2