Tere kõigile,

10.08.08. saime kõva treeningu teha, harjutasime krüssu ja alla tuult, põhirõhk oli purjede seadistamisel. Kevin ostis uue ülestõmbeotsa, mida saab operatiivselt kasutada. Juurutame seda kindlasti ka Eestis!!!

11.08.08. esimene start oli mõistagi harjumatu Monikale ja Jessicale, kuna, satardis oli väga palju noori. Puhus tuul maa pealt pagiline 2-10 m/s. Stardis oli meie noortel pea laiali, kuid kõik said üle liini. Kevin realiseeris oma oskused ja lõpetas esimese sõidu 5 ndana. Teises sõidus jäi segatud tuulde stardis ja tulemuseks 24 koht 75 võistleja hulgast. Hetkel 12nes juhib pol 116.

 

Lisette kahe sõidu kokkuvõttes 30nes (34 võistlejat), Monika 20nes (25 võistlejat), Jessica 23 (25 võistlejat), Nikita 46s (48 võistlejat). 

Annika Valkna täna 22ne (25 võistlejat) 

Teeme õhtul kokkuvõtte ja järeldused, ning homme viime parandused sisse.

 

 

 

12.08.08 Ootasime terve päev rannas ja surfiklubis tuult, seda ei tulnudki ja ei peetud ühtegi sõitu.

13.08.08 Puhus jällegi pagiline maatuul 4-8 m/s. Kevinil pli tahtmine suur, kuid õnn teda ei soosinud. Esimeses sõidus purunes viimases allatuules poomi rullikute kinnituse ots. Ning puri oli nii kottis, et ei saanud mugavalt pumbata. Tasuks ikkagi 14 koht, vahed on üliväikesed. Saime operatiivselt kõik korda (kahe sõidu vahe on suht lühike). Teises sõidus sattus krüssus valele poolele – pagi tuli teisel poolel. Koht 22. Kokkuvõttes ca 15 koht. Võibolla veel muutub midagi, tulemus mitteametlik. Jessica-Monika parandavad ennast iga sõiduga, kuid kogemusi tuule jälgimisel jääb veel puudu. Näiteks oli Monika peale esimest krüssu ja allatuult tagantpoolt 15 nes. Siis mängis jällegi kõik maha. Nikita ei ole ennast veel realiseerinud, üritame midagi ikka välja pigistada. Lisettel on kohad stabiilsed. Annika hakkas racebordidega aega saama. Teeme järeldused ja proovime homme paremini. Igaüks on seadnud endale eesmärgid ja sõidame tõusvas joones. Ühtegi eksimust ei saa keegi lubada, sest täna läks üks sõit maha. Ja nii see ilmselt jääb, sest 2 sõitu läheb maha alles 11 pealt. Ilmselt nad nii palju ei jõua teha. Tervitused siitpoolt

14.08.08 Hommikul tõotas tulla rahulik 5 m/s päikeselineilm, kuid võistlus pöördus õige pea treeneritele päästmise päevaks (7-14m/s). Kevinit jälgida ei jõudnud, nägime vaid, et stardis kukkus paar korda, sest stardi hetkel käis kõigist terav pagi üle ja võistlejaid kukkus üle ühe – päeva esimene sõit oli tema sõnul valik, uim/svert. Ja uim võitis. Teine sõit Kevinil OK 9 koht. Jessica ja Monna olid tublid ja üritasid ilmaga võidelda, kuid rada oli sellise ilmaga neile liiga pikk. Lisette ja Nikita läbisid mõlemad sõidud. Annika raceboardi rajal peab visat võitlust ja saab aegadesse ning vaatamata tugevale tuulele on iseseisvalt hakkama saanud, sest meie turvame põhilise aja kaatriga noorte rajal.

Peale lõunat tuul veidi vaibus ja tehti kõigile veel üks sõit. U15 finis võeti üleval märgis(tuul kukkus ära), mis tekitasid Monnale ja Jessicale segadust. Põhiline oli aga see, et peale selliseid hommikusi koledaid sõite läbisid nad rajad ja said aega. Kevin hilines ca 2 min. starti ja võttis oma seni viletsaima 27 koha. Hilinejaid oli veel kuna keegi ei arvestanud tuule vaibumisega (muidugi pole see vabandus ja arvame et pigem igaveseks meelde jääv õppetund)

 

15.08.08

Peeti kaks sõitu. Puhus tugevnev meretuul 3-7 m/s. Kevini seeria 18 ja 15. Kokkuvõttes asub 12 ndal kohal (74 võistlejat) .Rõõmu valmistas Jessica seeria 14 ja 19 (25 võistlejat). Monika oli ka tubli olles teises sõidus kohe Jessica taga 20nes. Mõlemad jäävad veel stardi liinile hiljaks ca 10 sekundit, kuid homme nad pidid selle vea lõplikult parandama. Sellise tuulega ei ole esimestega enam vahe nii suur (kõik võistlejad tulevad üksteise järgi). Annika saab raceboardide rajal ilusti aja sisse. Nikita seeria 46 ja 44 (48 võistlejat). Lesette 30, 29 (34 võistlejat).

Homme ilmselt 2 sõitu, see tähendab, et läheb 2 sõitu maha. Sobib see meie U15 lastele. Ei pruugi aga sobida Kevinile, nende klassis on kõigil väga värvilised seeriad a la 3,34 jne. Ehk, et kõvadel sportlastel on paljudel 2 halba kohta sees. Meil siin sajab täiega vihma.

Üritame koju saabuda pühapäeva ennelõunal.

Tulemused ja pildid siin

paar ise tehtud pilti siin

Viimasel päeval lubasime vette Kevini ja Nikita. Õhtul oli olnud merel torm ja hommikul laine rannas väga kõrge ning ohtlik. Tuul umbes 9 m/s. Kevin võttis temale kuuluvad kohad ja tõusis kokkuvõttes 11ndaks. Pakkisime paduvihmas. Ja bussiga koju sõites jäime äikesetormi kätte :)

Võistlustel osalemist toetas Eesti Jahtklubide liit.