29.-30.07.2011.a (R,L) toimus Võsu rannas teadaolevalt esimene (I) Vihula valla ja selle ümbruskonna valdade laste purjelaua laager. Laagris osalenud laste vanus oli 9-18 aastat. Ka lapsevanemad olid vabakuulajatena teretulnud.eru_laager_2011

Laager oli suunitlusega lastele esmaste teadmiste õpetamiseks purjelauasõidus.

Osalejaks registreerus 26 last ja lisaks olid kuuljaks lapsevanemad. Kokku oli huvilisi 40.
Toitlustus, majutust ja transporti korraldajad ei organiseerinud. Lõunapausiks oli lastel kaasas oma leivakott.

Ilmataadiga oli normaalse ilma suhtes kokkuleppe, kuid tegelikult oli ilm heitlik ja kohati isegi ekstreemne. Osalejad said proovida väga erinevaid ilmastikutingimusi ja selgeks sai, et merele tasub minna ikka vastavalt oma võimetele.

Kohustuslik oli kõigil lastel läbida teoreetiline osa ja praktiline harjutamine trenažööril, alles siis oli võimalik kalipso ja päästevest selga saada ning purjelauasõitu merel proovida. Mõned osalejad olid algul tagasihoidlikud, aga kuna kohustuslik osa maismaal tuli enne mereleminekut läbi teha ja sõbrad juba veepeal sõitsid, siis oli see ka tõsine motiiv kuiva trenni osa läbitegemiseks.
Veepeal proovides ja Eru Surf Team liikmete nõuandeid kuulates hakkasid lapsed purjelaudadel nagu iseenesest liikuma. Algul ühes suunas, siis mitmekordsel harjutamisel ka teises suunas. Lõbu ja lusti jätkus. Sõbralikult jagati varustust. Kõik said harjutada ja sõitmise tunde kätte.
Kuigi laager oli kahepäevane jätkus huvilisi ka pühapäevaks (3. päev). Korraldajad olid kohal ja huvilised said täiendavalt sõidumõnusid nautida.

Lastele ja vanematele üritus meeldis. Sooviti sarnast üritust nii lastele, kui ka vanematele. Hetkel on järgmise sarnase ürituse osas veel vara lubadusi anda, asja tuleb arutada.

Ürituse korraldajad:
* Korralduslik pool ja abistamine – Eru Surf Team MTÜ (Argo Servet, Ülo Padda, Urmas Kuhi, Anti Puusepp jt)
* Koolituse läbiviija – PRO2 Teenused OÜ (Tarmo Käosaar) http://surfikoolitus.ee/ ;
* Ohutuse korraldaja – MTÜ Käsmu Vabatahtlik Merepääste (Haivo Laulik, Robert Aasa, Kalle Jüriska).

Üritust toetas EL Leader programm, MTÜ Arenduskoda.

Korraldajad tänavad hea ja mõistva suhtumise eest asutusi – Vihula vald, MTÜ Arenduskoda, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet, Keskkonnaamet.

Ürituse -> Pildid (Urmas Kuhi).

Argo Servet (Eru Surf Team)