26.-28. august 2011 peetakse Tallinnas Baltikumi olulisim purjelauavõistlus – NeilPryde Baltic Cup 2011. Läbi suve on peetud kaks  NeilPryde Baltic Cup’i seeriavõistlust: Leedus ja Lätis. Võistluste finaal saab juba kolmeteistkümnendat korda toimuma Eestis, Pirital.

Baltic Cup’i näol on tegemist väga olulise võistlusseeriaga, mis on rahvusvaheliselt tunnustatud ning annab punkte ka maailma edetabelisse. Sellest tulenevalt näeb käesoleva nädala II poolel lisaks Baltikumi purjelauaässadele siin võistlemas ka Euroopa ja maailma paremikku (nt. Filip Korczycki (POL–555; NeilPryde/Starboard) Poolast, Wilhelm Schurmann (BRA–999; NeilPryde/Starboard) ja Paulo dos Reis (BRA-3333; North/PD)  Barsiiliast jt. Hetkel juhib maailma Formula klassi edetabelit poolakas Michael Polanowski (POL-16; NeilPryde/Starboard) tulemusega 110.00. Samas on kindlasti kohal ka teist kohta hoidev Schurmann (tulemus 102.50), kes kindlasti ei taha oma positsioonilt taanduda. Meie enda Marin Ervin (EST-202; NeilPryde/Starboard) stardib maailma Formula klassi  kolmandalt kohalt (tulemusega 93.00) ning üritab Tallinna etapiga oma kohta kindlasti veelgi parandada. Seega, käib tihe heitlus maailmaränkingu esikolmiku kohtade pärast ning Tallinna etapp lisab sellele volüümi veelgi!
NeilPryde Baltic Cup raames on ka Eesti purjelauduritel Baltikumi parima tiitlile kõrged ootused. Just äsja lõppenud Formula Euroopa meistrivõistlustel saavutas naistearvestuses Annika Valkna (EST-146; Gaastra) kolmanda koha ning meestest Martin Ervin Eesti kõigi aegade parima, viienda koha. NeilPryde Baltic Cup kahe finaaletapi eel juhib võistlust Martin Ervin, teisel kohal on poolakas Filip Korczycki, kolmandal lätlane Janis Preiss (LAT-23; Gaastra). Naiste arvestuses kuulub esikoht hetkel Annika Valkna`le, teist positsiooni hoiab Marta Ozola (LAT–140) ning kolmandat kohta Helle Väin (EST-73).

NeilPryde Baltic Cup 2011 Formula Windsurfing klassis antakse Balti meistri tiitlid meestele ja naistele. Ülejäänud vanusegrupid on oodatud osalema, kuid ametlikku tiitlit ei väljastata.

Võistluste juhendid, pressiteated, tulemused, pildid jms on saadaval võistluste ametlikul kodulehel: http://event.extreme.ee/

Võistluse esimene start: 26. augustil kell 13:00.

Võistluse toetajad: Extreme Sport, Oxbow, Rannarootsi, Saku, Liviko, Tähtreklaam.