Annika ValknaHispaanias, Costa Bravas lõppenud purjelauaklassis Slaalom peetud naiste MM-l saavutas Annika Valkna 8. koha. Vaatamata suhteliselt väikesele osalejate arvule oli võistlejate nimekiri esinduslik, kohal olid ka 8 käesoleval aastal PWA sarjas osalevat naisslalomisti. See oli ainsale Eestit esindanud naissportlasele esimene rahvusvaheline võistlus nimetatud võistlusklassis.

Võistluste esimesel päeval said sportlased nautida maalt puhuvat tugevat Mistali, kasuti purjesid vahemikus 6-7 m2. Annika näitas päris head kiirust, mis kohati oli võrdne esimestega, samuti olid stardid päris korralikud. Ilmselgelt oli probleemiks eelneva kogemuse puudus märkide võtmisel ja ka manöövrite sooritamise kiiruses on arenguruumi.

Võistluste kolmandal päeval peeti kaks võistlussõitu meretuulega, kasutati purjesid vahemikus 7,5-8.6 m2. Annika tegi mõlema sõidu stardis taktikaliselt halvad otsused. Vaatamata sellele suutis ta hea sõiduga oma positsiooni parandada, viimases sõidus saavutas ta kokkuvõttes parima, 6. koha. Kindlasti võib lõppenud võistluse lugeda õnnestunuks, Annika suutis erinevates sõitudes edestada mitmeid PWA kogemusega sportlasi.
2012 naiste maailmameister klassis slaalom on Karin Jaggi.

Tulemused võistluste kodulehelt: http://www.internationalwindsurfing.com/userfiles/documents/IFCA_Slalom_Europeans_May_2012_Results_Overall_Women_after_6.pdf

Annika Valkna blogi:http://meiemaailm.blog.com/?p=525

Võistluste kodulehekülg