John Kaju
Foto: Liis Härmson

Esimene päev jäi tuule puudusel startideta, teise päeva tuuleprognoos oli aga Formula võistlusteks vägagi ekstreemne. Igaks juhuks alustati startidega tund planeeritust varem ning see võimaldas napilt läbi viia kaks võistlussõitu. Kui esimese stardi ajal puhus tuul 7-8 m/s, siis teises oli tuult juba 10 m/s ning sõidu kulgedes tõusis see kiiruseni 12-14 m/s. Tugev torm takistas paljude võistlejate finišeerimist. Regatil osales kokku 31 surfarit.

Eesti meistrivõistluste esimese etapi võitis piisava eduga Saaremaa mees John Kaju (Saaremaa Surfiklubi). Üldarvestuse teise koha saavutas Martin Ervin (Extreme). Kolmandaks tuli Olümpiaks valmistuv Ingrid Puusta kes suutis teises sõidus võtta teise koha, jättes mitmed nimekad surfimehed seljataha. Seenioride arvestuses oli parim Martin Ervin (Extreme), teine Gunnar Poltruk (Team Mahe) ja kolmas Toomas Mölder (Surfhouse). Naistest olid edukaimad Ingrid Puusta, Annika Valkna ja Betti Vainküla (Extreme). U-20 juuniorite parim on Roland Mik (Surfhouse), teine Peeter Kask ja Kolmas Betti Vainküla. U-17 noortest Karl Erik Saarm (Tallinna Purjelauakool) , Tristen Erik Kivi (SSK) ja Artur Kaiküll (Extreme).

Saare Kapp võit on juba mitmel aastal järjepanu läinud mandrimeestele, seekord siis tehti ajaloos pööre, võitis saarlane John Kaju.

EMV B-liiga võistlejad läbisid lühema raja ning parimad olid Maarja Kivistik (Extreme) ja Aivar Keskküla.

Tulemused on SIIN
Pildid

Võistlust toetasid Bacardi, Saare Maavalitsus, Monster Energy Europe Limited ja Z-fins.

TEADE!
Nädalavahetusel on Saaremaal, Roomassaares tulemas Saare Kapp/Eesti MV 1.etapp formula klassile. Võistlema on oodatud kõik kellel vähegi formula varustust. Tegemist on kahes mõttes erilise sündmusega, on Saare Kappa 10. juubel ja EMV raames on võimalus saada punkte formula rankingu edetabelisse. Saaremaa võistlus vastab formula ränkingu 3.tasemele.

Seega kõik 16-17 Juuni Saaremaale !!!

Võistlusjuhend
Eelregistreerimine