Fotod: Liis Härmson

Täna jätkusid Tallinnas Pirital NeilPryde RS: X Euroopa Noorte Meistrivõistlused purjelauatamises.
Päeva tulemustes võidutsevad senised liidrid Pawel Tarnowski (POL 182) ja Veronica Fanciulli (ITA 82). Punktivahe teise koha omanikega on minimaalne, mis tähendab, et  kaks järgnevat ning ühtlasi viimast võistluspäeva tõotavad pakkuda põnevaid duelle nii meeste kui naiste arvestuses.

Poolakas Pawel Tarnowski (POL 182) on näidanud võistluste jooksul  ühtlaselt head taset – üheksast sõidust  5 võitu. Kohe tema kannul teisel kohal Kieran Martin (GBR 926) ning kolmas  Mattia Camboni (ITA 88).

Tänase neljanda võistluspäeva naiste arvestuse tulemusi vaadates joonistub välja justkui kokku lepitud tulemusjärjestus:  Veronica Fanciulli (ITA 82) mõlemad sõidud esimene,  Neomi Cohen (ISR 7) mõlemad sõidud teine ning Basia Dmuchowska (POL 18) kolmas.  Seega, tulemused võrreldes eilsega ei muutu ning esikolmik püsib sama.

Võistlustel osalev ainus eestlane Betti Vainküla (EST 212, Team Extreme) sõidab end päeva sõitudega võistluste üldkokkuvõttes 19-ndale kohale.

Tänasel neljandal võistluspäeval  katsetati esmakordselt Eestis mobiilset finisheerimist. Tegemist on innovatiivse IPhone aplikatsiooni kaudu toimiva süsteemiga, mille loomisel ja arendamisel on olnud inspiratsiooniks viimaste aastate telekommunikatsiooni firmade tehnoloogia arendused. Süsteemi arendaja ning NeilPryde RS: X klassi peasekretär Rory Ramsden selgitab: “Paperless regatta! Lihtkeeli – tegemist on telefoni  aplikatsiooni ja võistlusttulemusi koondava serveri integreeritud süsteemiga, mis võimaldab võistluste korraldajatel edastada võistlustulemusi vaid loetud sekundid pärast viimast finisheerijat. Projekti juurutamisel, selle õnnestumisel ning kasutusele võtmisel jääb tulevikus ära lõputu tulemusprotokollide printimine. Nii sportlased ise kui ka nende treenerid, perekond ja sõbrad, fännid saavad tulemusi jälgida operatiivselt online`is. Kui siin Eestis kasutasime süsteemi vaid finishijoonel, siis mujal maailmas testitakse seda samaaegselt  stardis, rajamärkides ja finishis. Lähiajal lanseeritav uudne süsteem jagab ühtlasi pilte, videoid, tekstisõnumeid jne. Omal vabal valikul laekub info kiirelt kas SMS´i või e-kirja teel”.

NeilPryde RS: X Euroopa Noorte Meistrivõistlused jätkuvad juba homme, 5. juulil ning kestavad kuni laupäevani (k.a).

Võistluste ajakava, tulemused , pildid, videod jm. lisainfo:  http://event.extreme.ee