Urmas NiineHea tuuleprognoos meelitas surfarite hulgas väga populaarsele võistlusele kohale rekordiliselt palju osalejaid. Lisaks purjelauduritele võtsid pika teekonna ette ka lohesurfarid, katamaraanid ja 29er klassi purjetajad. Kokku oli jõuproovile registreerunud 173 erinevat alust.

Kui varasematel aastatel on starditud kaldalt ja peale stardipauku jooksevad võistlejad koos varustusega vette siis suurema uuendusena starditi seekord veest.

Pinevas võistluses krooniti 37minuti ja 52 sekundiga võitjaks uue rajarekordiga Urmas Niine. Teise koha saavutas John Kaju ja kolmas oli kahekordne maailmameister Martin Ervin. Naiste parim oli ajaga 43.39 Annika Valkna. Teise koha sõitis välja Betti Vainküla ja kolmas oli Maarja Kivistik. Lohesurfaritest ületas finisi esimesena Ranno Rumm.

Aegna Maratoni põhidistants on sportlastele suur väljakutse ning seetõttu on võimalik osaleda ka lühemal jõuproovil, Kuulimunani ja tagasi. Lühikesel distantsil saavutas esikoha Aivar Keskküla. Lühema teekonna läbis ka ainuke Optimisti purjetaja Jarl Patrik Paide.

Peale autasustamist meeleolukas rannapidu jätkus, kus surfiklubi ette püstitatud laval astus üles ansambel Snurk.

Fotol võistluse võitja Urmas Niine, foto autor Jaanus Ree, rohkem pilte: http://www.jree.ee/gallery/aegna-maraton-2012/

Pildid – autor Jaanus Ree

Pildid –  Aegna järgne fun slall – autor Kristel Pulges

Pildid – Aegna Maraton – autor Kristel Pulges

Koondtulemused
Pikk distants
Lühike distants

Kohtumiseni juba järgmisel Aegna Maratonil.