Kiirusekunn_13Jää on kohe minemas, käes on aeg välja kuulutada Purjelaua Kiirussõidu Eesti Meistrivõistluste esimene etapp Kiirusekunn 2013 (Estonian Speed King 2013). Võistlus algab juba 27. 04 ja kestab kuni 17.11. ehk siis läbi kogu hooaja. Tulemusi saab endiselt sooritada vaid eesti vetes ja lubatud GPS seadmena tunnistame ainult (B)GT 11 ja (B)GT31.

Võistlusjuhendi leiab SIIT

Oodata on tuulist ja tulist rebimist kuna ilmatargad on lubanud kehva suusailma läbi suve, mis peaks otseselt tähendama tuult ja tormi kogu hooaja. Favoriidid on lubanud sel aastal viia tulemused järgmisele tasemele ehk eesmärk on 40 knotsi 5×10 sek keskmiseks. Selleks on hoolega valmistatud, teritades uimesid, vikateid ja lihaseid. Endiselt saab olema ilmselt suurim probleem paljudele potensiaalsetele osalejatele mitte varustuse (gps`i, õige laua ja purje) olemasolu vaid selle koju jätmine õigel päeval. Maailma tipud ja ka meie eelmise aasta võitja on tunnistanud, et parima tulemuse sooritamiseks pole tingimata vajalik ülitugev tuul, vaid pigem on oluline võimalikult sile vesi ja parim kontroll varustuse üle.

Kiirussõidu EMV teise etapi Ühepäeva Kiirussõidu võistluse on lubanud korraldada taas Pärnu Surfiklubi. Korraldajad soovivad sel aastal võistluse viia rohkem spetsiifilisemaks ehk peab arvestama võimalusega, et tavalise slaalomuimega võib tulemus jääda sooritamata kuna sõidualas pole piisavalt sügavat vett. Tegemist on siiski kiirussõidu meisrivõistlusega ja kiirust tänapäeval üle 25 cm pika uimega enam ei sõideta. Veel pole hilja muretseda mõni lühem uim oma uimekotti.

Tuult
Andres Kask

http://speedsurf.blogspot.com/