Vaatamata korduvalt alustatud katsetustele kõik Eesti surfirannad ära kirjeldada, kaardile märkida ning infot ka pidevalt värskendada,

mytrims

pole senised randade kaardistamise projektid pikemaajaliselt püsima jäänud. Peamisteks karideks on olnud kas liig kulukaks muutuv tehniline lahendus või siis liiga kitsas aktivistide ring, kelle innu raugemisel jääb soiku ka projekt.

Nüüd on meile appi tõtanud põhjanaabrid Heikki ja Lasse Ilvessalo, kelle globaalseks pürgiv purjelauasait Mytrims.com kirjeldab muuhulgas ka Eesti surfirandu. Hiljuti lisasid Heikki ja Lasse lehele Google Maps rakenduse, mis randade asukoha ka kaardil päris hästi ära näitab. Tõsi, kohati on Eestit puudutav info veel lünklik ning selles osas ootavad soomlased Eesti surfajate aktiivset kaastööd. Mitmed Eesti purjelaudurid on muide Mytrims.com lehekülge juba aastaid kasutanud, neile palus Heikki edastada oma suurima tänu. Ning lisas, et tänu uuele kaardirakendusele on Mytrims.com nüüd oluliselt ülevaatlikum ka muu maailma randade osas.

Kuni meil endal sarnane veebiarendus puudub, võiks vaadata soomlaste lehekülge. Kui leitakse, et asi on toimiv ja elujõuline, tasuks ehk ise jalgratta leiutamise asemel uurida võimalusi koostööd süvendada, kasvõi näiteks Eestit puudutava osa eestindamise suhtes. Mytrims.com leht pakub ka palju muid võimalusi oma purjelauategevuse edendamiseks, salvestamiseks ja niisama veebis surfamiseks, keda huvitab, läheb vaatab ise järele.