Täna avalikustati Eesti Purjelaualiidu ja Eesti Lohesurfiliidu koostöö-läbirääkimiste tulemused. Ühistel väärtustel põhinevate tegevustena nähakse esimesi koostöövõimalusi 10-14. juulil Lemmerannas toimuva Surfilaagri korraldamisel ning koos antakse välja ka surfi aastaraamat SURF 2013.

Eesti Purjelaualiidu peasekretäri Tõnis Kase sõnul on kahe surfiliidu koostöö oluline edasimineku samm nn rannaspordialade edendamisel ja populariseerimisel. “Nii lohesurfi- kui ka purjelaualiit jagavad väga tugevaid ühtseid väärtusi, milleks aktiivse elustiili kõrval on ka
roheline mõtteviis ning nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil ühine võistlustegevuse edendamine,” kommenteeris Kask koostöö tarvidust. Lisades, et mistahes valdkonna edukaks arenguks on oluline inimeste ja liitude koostöö ning eesmärkide seadmine ja saavutamine.

Eesti Lohesurfiliidu esindaja Kerli Otti on Kasega nõus rõhutades samuti valdkondade ühist edendamist: “Lohelauasurf on kiirelt arenev spordiala ja Eestis kasvab lohesurfi harrastajate hulk iga suvehooajaga hüppeliselt. Esindame küll lohesurfareid, kuid koostöö Eesti Purjelaualiiduga on kõigi surfi alade arenguks vajalik ja täiesti enesestmõistetav samm. Näeme
valdkondi, milles ühiselt jõuame kõige efektiivsemalt püstitatud eesmärkideni ja suudame edasi kanda väärtusi, mis kuuluvad mõlema ala lahutamatuks osaks” kommenteeris Otti.

Eesti Purjelaualiit ja Eesti Lohesurfiliit alustasid läbirääkimisi eelmise aasta lõpul. Hetkel on arutamisel ka liitude liikme tingimuste ühtlustamise ja ühiste võistluste korraldamine. “Protsess on pikk ja keeruline, õpitakse üksteist tundma ja tulemusteni eri valdkondades jõuame
etappide kaupa. Kas ja kuna liidud ühinemiseni jõuavad, näitab aeg. Kindlasti on see võimalik ja võidavad sellest kõik osalised, ” lisas Kask.

 

 

Eesti surfarid on maailma rankingus kõrgetel kohtadel:

 

Londoni olümpial oli purjelaua RS:X klassis Eesti esindatud nii meeste kui naiste arvestuses. Ingrid Puusta (NYCS) lausa 15 koht, Johannes Ahun (Surfhouse) 30 koht.

 

Martin Ervin (Extreme) juhtis 2011/2012 hooajal pikka aega purjelaua Formula klassis maailma edetabelit olles varasematel aastatel tulnud ka seeniorite maailmameisteriks.

 

Cristofer Kalk (Surfhouse), varasem juuniorite maailmameister on täna koos Tony Mõttusega (Extreme) PWA vabastiili sarjas esikahekümnes.

 

Formula noorte Maailmameistrivõistlustelt on noortert purjelauduritelt terve rida häid tulemusi – Artur Kaiküll (Extreme) U17 vanusegrupi 3 koht, Karl Erik Saarm (Tallinna Purjelauakool) 4 koht, Roland Mik (Surfhouse) U20 vanusegrupi 5 koht, Peeter Kask (Surfhouse) U20 9 koht.

 

Kristiin Oja (Aloha/NKB/ION/Lip) juhib hetkel toimuvat lohesurfi vabastiili Aasia Meistrivõistluste (KTA) sarja.

 

Kerli Otti (GUL, Surfshop.ee, Laulasmaa Surfiklubi) saavutas eelmisel aastal lohesurfi vabastiili Euroopa Meistrivõistlustel 8. koha.

 

Ranno Rumm (Laulasmaa Surfiklubi, Peter Lynn, Z-Fins, Surfshop.ee) saavutas lohesurfi rajasõidu EM’il 31. koha.

 

Margus Otsa (Nycs Fansurf, RRD) saavutas eelmisel aastal lohesurfi rajasõidu EM’il 33. koha ning MM’il 78. koha.

 

Lisainfo:
Tõnis Kask
Eesti Purjelaualiidu peasekretär
tonis.kask@neti.ee
50 67 060

 

Kerli Otti
Eesti Lohesurfiliidu esindaja
kerli.otti@gmail.com
55 632 774