banner

28.-30. juuni 2013 peetakse Tallinnas, Pirita rannas  väga olulisi Euroopa ja maailmatasemel purjelaua- ja lohesurfivõistlusi: Euroopa karikaetapp Formula purjelauasõidus, NeilPryde  ja Cabrinha Baltic Cup.

NeilPryde Baltic Cup`i näol on tegemist rahvusvaheliselt tunnustatud Formula purjelauaklassi võistlusseeriaga, mis  annab punkte ka maailma edetabelisse. Seni on peetud 1 NeilPryde Baltic Cup’i seeriavõistlus Leedus. Tallinna etapi järel kroonitakse baltikumi paremik Lätis. Juba teist  aastat järjest viiakse NeilPryde Baltic Cup´i raames läbi suur purjelauaregatt neljale erinevale purjelauaklassile: Formula, olümpiaklass NeilPryde RS:X, olümpia ettevalmistusklass Techno 293 ning Raceboard.  Uudsena alates käesolevast aastast koguvad Tallinna lahelt punkte maailma edetabelisse ka lohesurfarid (Kite Race).

Üritus toob Piritale kokku lisaks Baltikumi purjelaua- ja lohesurfiässadele Euroopa ja maailma paremiku. Ligi 100 osalejaga võistlustele on teiste seas lubanud kohale tulla ka Formula purjelauaklassi maailma edetabeli hetke liider Prantsusmaalt, Valentin Brault (FRA-823). Samuti on siinset tuult püüdmas Baltikumi ja NeilPryde Baltic Cupi paremik: liidrisärgis asub võistlema Janis Preis (LAT-23), teiselt kohalt Filip Korczycki Poolast (POL-555) ning kolmandana eestlane Martin Ervin (EST-202).

Kuigi eestlased formula maailmarankingus hetkel  esikümnesse ei  küündi , on Baltic Cup hetkeseis (Martin Ervin 3, John Kaju 4, Erno Kaasik 5) siiski lootusandev stardipositsioon vajalike lisapunktide kogumiseks.  Eesti formula klassi esipurjetaja  Martin Ervin (maailma edetabeli 20-nes mees) üritab Tallinna etapiga oma kohta kindlasti parandada: “Leedu etapp ei olnud minu paremate sõitude killast – kindlasti on siin oma osa tagasihoidlikumal treeningplaanil ning uue varustuse nn sissesõitmisel. Samuti ootan järgmiselt etapil ka ehk veidi leebemat tuult, Leedus kogetud tugev  tuul on pigem minu konkrentidele kasuks. Tallinnas toimuvaid võistlusi ootan huviga – kohale saabuvad nii Baltikumi kui Euroopa tipud ajavad asja põnevaks ning panevad võidujanu vajalikku adrenaliini tootma. Lisaks näitasid Leedu etapil head sõitu eestlased John Kaju ja Erno Kaasik – eks me näe, vaevalt et keegi meist Tallinna lahele nn koduväljaku eelisega lööma läheb”, kommenteerib lähenevat võistlust Martin Ervin.

Teist aastat järjest NeilPryde Baltic Cup sarjas toimuv ent esmakordselt maailma edetabeli arvestuses punkte andev lohesurfi võistlus esitab järjekordsed väljakutsed eeskätt hetke esikolmikule. Ivan Doronin (RUS-33) 8 punktiga esimene ning edestab 6 punktiga teisel kohal platseeruvat leedukat Viktoras Šeputa`t (LTU-9). Kolmandal kohal peab sihikindlaid võitlusplaane eestlane Ranno Rumm (EST-48).

Seega, tulemas on võimas purjelaua- ja lohesurfivõistlus kus käib tihe heitlus maailmaränkingu liidrite, Euroopa ja Baltikumi paremiku vahel!

Võistluste juhendid, pressiteated, tulemused, pildid jms on saadaval võistluste ametlikul kodulehel: http://event.extreme.ee

Võistluse esimene start: 28. juunil kell 12:00.

Kui on soov tulla võistlust pildistama, filmima või lugu tegema, siis palume kontakteeruda:

Kadi Truuleht
Pressiesindaja
Formula European Tallinn Cup
NeilPryde Baltic Cup
Cabrinha Baltic Cup

E-post: kadi@extreme.ee
Tel: +372 52 06 600
http://event.extreme.ee
www.facebook.com/NeilPrydeBalticCup

hxkovz4ff327a8a5359img_6958qdbgti4ff1db38ca269