IMGP7842V
Saaremaal, Roomassaares toimus purjelaua Formula klassi Eesti meistrivõistluste esimene etapp. Tugevapoolne tuuleprognoos võibolla pisut hirmutas B-liiga osavõtjaid, kuid A-liiga Eesti tipud olid kohal. Lisaks eestlastele olid rahvusvahelise edetabeli punkte kogumas võistlejaid Lätist ja Prantsusmaalt.

Laupäeval puhus igati sobiv edelatuul 5-7 m/s ja paistis soe päike. Pühapäeva ennelõunal olid tuuletingimused samad, sadas korralik sahmakas vihma ja peale lõunat tõusis tuul 9 m/s. Midagi enneolematut õnneks ei juhtunud, küll tuli kasutada väiksemaid purjeid aga 9 korralikku võistlussõitu sai kahe päevaga kenasti peetud.

Esikoha saavutas Martin Ervin (Extreme), teise koha sai John Kaju (SSK) Erno Kaasiku (Extreme) ees. Noorte U-20 parim oli Peeter Kask (Surfhouse), teine Artur Kaiküll (Extreme) ja kolmas Rainer Kasekivi (TPLK). U-17 parim oli Karl Erik Saarm (TPLK) Tristen Erik Kivi (SSK) ees. Masterite parim oli Martin Ervin (Extreme), teine Erno Kaasik (Extreme) ja kolmas Timo Runge (Team Mahe). Grand masterite võidu võttis Martins Grobins (Rietumkrasts) Neeme Truumees (SSK) ja Valdis Cibuls (360) ees.

B liiga võitjaks tuli Meelis Uustalu (Aloha). Tubli teise koha saavutas kõikide sõitude läbimisega Markus Puidak (TPLK) Hardi Aun (SSK)ees.

Saare Kapp arvestuse parimad olid John Kaju, Tristen Erik Kivi ja Neeme Truumees.

A-liiga tulemused.
B-liiga tulemused.

Pildid 1.päev – Johannes Kaju
Pildid 2.päev – Johannes Kaju

Võistlust toetasid Bacardi, Saaremaa Surfiklubi, Saarte Liinid, Kiviprojekt, JK Purjeabi, Z-fins ning EPL.


IMGP7754V