BC banner
28.-30. juuni 2013 toimub Tallinnas, Pirital suur Baltikumi ja Euroopa tasemel purjelaua- ja lohesurfivõistlus. Võistlusega tähistatakse 15 aasta möödumist päevast, mil Tallinnas korraldati esimest korda Baltikumi suurimat purjelauavõistlust NeilPryde Baltic Cup.  Aastatega on Eesti tõusnud arvestatavaks surfivõistluste korraldajamaaks, kus toimuvad nii Euroopa karikasarja kui Baltikumi suurimad purjelaua- ja lohesurfivõistlused. Etapid, mida aktsepteerivad nii IWA (International Windsurfing Association) kui ka IKA (International Kiteboarding Association) ning tänu millele lähevad Tallinna etapi punktid arvesse ka maailma edetabelite üldarvestuses.

2013 suvi on Tallinna ning Pirita linnaosa  jaoks olulise tähtsusega – merelinna ning Eesti tugevaimal purjelaua ning lohesurfi harrastajate kodurannal saab juba 15-ndat aastat järjest toimuma Baltikumi suurim purjelauasõidu võistlus NeilPryde Baltic Cup.  Lisaks Formula purjelauaklassi sõitudele  toimuvad teist aastat järjest siin ka sõidud RS:X, Techno 293 ning Raceboard arvestuses. Pika ajalooga võistluste peakorraldaja, Eesti Purjelaualiidu juhatuse liige Erno Kaasik kommenteerib: “Võistluste algusaastatel ei olnud meie eesmärk korraldada Euroopa ja maailmatasemel suurvõistlusi, vaid pakkuda eelkõige rahvusvahelist väljundit meie enda kohalikele purjelauduritele. Jah, aastatega on võistluste formaat kasvanud, ent rõõm on tõdeda, et võistluste algne idee on püsinud sellele vaatama sama – tuues rahvusvahelised võistlused nn koduõuele, loome Eesti purjelauasportlastele võimaluse saada kogemusi  erinevatel tiitlivõistlustel osalemiseks. Eelmisel aastal Tallinnas toimunud Euroopa Juunioride Meistrivõistlused RS:X  klassis, tänavune Euroopa karikaetapp formula sarjas ning Cabrinha lohesurfivõistlus lubavad arvata ja loota, et mingil hetkel võib nendel aladel kaasa elada ka Eesti noorsportlastele olümpial!”
Küsimusele, kas nädalavahetusel toimuv purjelaua- ja lohesurfi ühine regatt toob endaga kaasa ka muudatusi Pirita ranna korralduses, vastab Erno Kaasik: “Võistlusala asub rannast piisavalt lähedal/kaugel, et üksteist mitte segada. Vastupidi, oleme rõõmsad pealtvaatajate üle! Kohal on Baltikumi ja Euroopa purjelaua- ja lohesurfarite paremik ning seega võib lubada kaasaelajatele huvitavat vaatepilti kõikides purjelaudurite ja lohesurfarite ühissõitudes. See saab päris kindlasti olema fun ja lõbus, samas adrenaliini ja võimsaid emotsioone pakkuv sportlik nädalavahetus.”

Üritus toob Piritale kokku ligi 100 Baltikumi ja Euroopa surfiässa. Teiste seas on lubanud kohale tulla ka nt. Formula purjelauaklassi maailma edetabeli ning Euroopa karikasarja hetke liider Prantsusmaalt, Valentin Brault (FRA-823). Samuti on siinset tuult püüdmas Baltikumi ja NeilPryde Baltic Cupi paremik: liidrisärgis asub võistlema Janis Preiss (LAT-23), teiselt kohalt Filip Korczycki (POL-555) ning kolmandana eestlane Martin Ervin (EST-202).

Lisaks erinevatele purjelauaklassidele, lähevad  teist järjestikku aastat Tallinna lahele tuult püüdma ka lohesurfarid. Võistlus esitab järjekordsed väljakutsed eeskätt Baltikumi hetke esikolmikule:  Ivan Doronin (RUS-33) 8 punktiga esimene ning edestab 6 punktiga teisel kohal platseeruvat leedukat Viktoras Šeputa`t (LTU-9). Kolmandal kohal peab sihikindlaid võitlusplaane aga eestlane Ranno Rumm (EST-48). Hoiame pöidlaid!

Ajakava, pressiteated, tulemused, pildid jms võistluste kodulehel: http://event.extreme.ee


Võistluse esimene start:
28. juunil kell 12:00.

Kui on soov tulla võistlust pildistama, filmima või lugu tegema, siis palume kontakteeruda:
Kadi Truuleht
Pressiesindaja
European Cup / NeilPryde Baltic Cup / Cabrinha Baltic Cup
E-mail: kadi@extreme.ee
Tel: +372 52 06 600
www.event.extreme.ee
www.facebook.com/NeilPrydeBalticCup

Tänud sponsoritele:
Tarconaextremetähtreklaam
img_5542img_6958img_6193