2013 Baltic Cup first Day from A4 Media on Vimeo.

Täna keskpäeval anti Tallinnas, Pirital avastart rahvusvahelisele purjelaua- ja lohesurfi ühisele regatile. 15-aastase staaziga NeilPryde Baltic Cup`ist on aastatega välja kasvanud arvestatav võistlus, mis pakub väljundit nii Baltikumi, Euroopa kui ka maailmatasemel surfaritele. Reedest pühapäevani kestvatele purjelaua- ja lohsesurfivõistlustele on saabunud osalejaid Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Prantsusmaalt, Suurbritanniast ja Poolast, kokku 90 surfarit. Võistluste avapäeval olid Tallinna lahel tuult püüdmas ning maailma edetabelite tarvis punkte kogumas purjelaua Techno 293 ja Raceboard võistlusklassid. Tuule tõustes said kaheks sõiduks rajale võimeid näitama ka lohesurfarid.

Päeva Techno 293 arvestuses sõideti kokku 3 sõitu. Ilusa etteaste tegi eestlane Keit Järve (EST 257), skoorides end ka päeva parimaks. Tema järel 3 punktilise vahega lätlane Ketija Berzule (LAT 151) ning kolmas Lise Anette Vaher (EST 714), vahe teise kohaga 8 punkti.

Raceboard sõitudes tehti ühtekokku 4 sõitu. Lätlaste paremik triivis rajal iga sõiduga justkui kokku lepitud rahvusmustrit, millest joonistus lõpuks ka päeva kokkuvõtlikud paremustulemused: I Vita Matise (LAT 1), II Ilona Grinberga (LAT 18), III Gunars Rosenbergs (LAT 14).

Cabrinha Baltic Cup nimel all sõidetud lohesõitudes näitasid head taset eeskätt Eesti lohesurfarid. Leedu etapi järel üldarvestuses kolmandat positsiooni hoidev Ranno Rumm (EST 21) tuli päeva kokkuvõttes teiseks, teda edestas kahepunktilise vahega Margus Otsa (EST 39). Päeva paremuselt kolmanda tulemuse kinnitab võistlus-staap Martti Ainola (EST 47) nimele.

Võistluste peakohtunik Andres Talts kommenteerib: “Purjelaua- ja lohesurfivõistluste käik sõltub eelkõige tuule olemasolust. Täna saime 6-7,5 sõlme tuulega starti lasta vaid Techno 293 ja Raceboard sõiduklassid, Formula sõitjad peavad ootama homset päeva. Õnneks päeva peale tuul siiski niipalju tõusis, et saime kahe sõidu stardid antud ka lohesurfaritele (Kite Race). Üldkokkuvõttes jääb tänast võistluspäeva meenutama ehk võistlejate tavapärasest pisut närvilisem sõit, millest tulenesid mitmed valestardid. Võistlus on aga veel päris alguses ning päris kindlasti ei saa tänaste tulemuste põhjal lõplikke prognoose võitjate osas teha. Trofeesid ja tunnustus jagame alles pärast viimast sõitu pühapäeval. Seniks soovin tuult ja päikest – nii osalejatele, pealtvaatajatele kui võistluste korraldusteamile. “

Võistlused jätkuvad juba homme, 29. juunil ning kestavad kuni 30. juuni õhtuni. Tänase esimeste võistluspäeva lõpetas meelolukas Pirita Surfiklubi grill & chill afterparty .

Võistluste juhendid, pressiteated, tulemused, pildid jms on saadaval võistluste ametlikul kodulehel: http://event.extreme.ee

Esialgsed tulemused:
Techno 293
Raceboard
Kite
Formula

Kui on soov tulla võistlust pildistama, filmima või lugu tegema, siis palume kontakteeruda:
Kadi Truuleht
Pressiesindaja
Formula European Tallinn Cup NeilPryde Baltic Cup
Cabrinha Baltic Cup
E-post: kadi@extreme.ee
Tel: +372 52 06 600
http://.event.extreme.ee
http://www.facebook.com/NeilPrydeBalticCup

IMG_8938
IMG_8448
IMG_8473
IMG_9077