Austria_J&M_MM
Juuniorite, noorte ja masterite maailmameistrivõistlused peetakse 26.-31.aug. Neusiedler See järvel, Austrias. MM-il osaleb kokku 70 võistlejat. Noorsportlasi on 30, youth (U20) arvestuses 23 ja juunior (U17) arvestuses 7 võistlejat.

Eesti on MM-il esindatud 6 noorsportlasega – Peeter Kask, Karl-Erik Saarm, Atrtur Kaiküll, Rainer Kasekivi, Tristen Erik Kivi ja Betti Vainküla.

Tuuleolud on kogu võistlusnädala püsinud suhteliselt vaiksed. Kolmapäeval sai nõrga (4-5 m/s) tuulega pidada 2 sõitu. Neljapäeval oli tuul hästi pagiline, kohati kuni 11 m/s. Vaatamata mitmele katkestamisele saadi päeva lõpuks kirja 4 sõitu.

Peale 6 sõitu on noorte liider taanlane Christian Justesen (DEN-26), teist kohta hoiab eelmise aasta võitja Mateus Isaac (BRA-767) Brasiiliast ja kolmas on Elia Colombo (SUI-63) Sveitsist.
Juunioride vanuseklassis juhib eestlane Karl-Erik Saarm (EST-228), järgnevad hollandlane Lars van Someren (NED-800) ja taanlane Mads Jespen (DEN-15).

Eesti parimana on 7. kohal Peeter Kask (EST-12). “Olen õnnelik, ilmselt olen minimaalse eelarvega saavutanud maksimumi.”
Väga tublil 10. kohal on Karl-Erik Saarm. (EST-228) “Hetke seis on väga hea, tänu tuule keeramistele õnnestus viimases sõidus isegi paar korda sõitu juhtida.”
Artur Kaiküll on 12. positsioonil, Rainer Kasekivi on 21, Tristen Erik Kivi 24 ja Betti Vainküla asub 28. positsioonil.

Tulemused (6 sõitu): http://www.formulawindsurfing.org/filez/results/130829_5/Youth_after_6.pdf
Võistluste lehekülg: http://www.formulawindsurfing.org/

Eesti noortekoondist toetavad EPL, EJL, Alumetall, Kiviprojekt ja Omaraamat.