phoca_thumb_l_c-bra-20130829_pannoniasurfingdays_thu_597_hp_psdFotol: Karl-Erik Saarm

MM-il oli kohal kogu Formula klassi maailma paremik, eesotsas Taani, Brasiilia, Hollandi ja mitmete teiste tugevate koondistega. Eesti oli MM-il esindatud kuue sportlasega – Peeter Kask (Surfhouse), Karl-Erik Saarm (Tallinna Purjelauakool), Artur Kaiküll (TPLK), Rainer Kasekivi (TPLK), Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi) ja Betti Vainküla (Extreme).

Nädal aega kestnud võistlused sattusid suhteliselt tuulevaiksele perioodile, mis järve tingimustes oli raske katsumus nii võistlejatele kui korraldajatele. Kahe esimese sõidu järel asus favoriidina juhtima taanlane Christian Justesen, juunioride arvestuses aga hollandlane Lars van Someren. Peeter Kaski seitsmes ning Karl-Erik Saarmi juunioride kolmas positsioon olid vaikse tuule tingimustes igati hea algus.

Nädala keskel tuul pisut tõusis. Peale neljandat sõitu püsis Peeter Kask 7. positsioonil. Ka Karl-Erik Saarm näitas väga head minekut, tõusis 11. kohale ning asus juunioride arvestuses võistlust juhtima. Edu hollandlase Lars van Somereni ees oli siiski üsna napp, vaid kolm punkti.

Kokku õnnestus pidada kuus võistlussõitu. Noorte maailmameistri tiitli saavutas taanlane Christian Justesen, teise koha omanik on eelmise aasta võitja Mateus Isaac Brasiiliast ja kolmandaks tuli Elia Colombo Šveitsist. Väikeste tehniliste probleemide kiuste saavutas väga hea 7. koha Peeter Kask. Karl-Erik Saarm, kelle viimased sõidud õnnestusid pea ideaalselt, tuli üldarvestuses 9. kohale. Artur Kaiküll tõusis viimase sõidu 4. kohaga kõrgele 12. positsioonile, Rainer Kasekivi saavutas 21., Tristen Erik Kivi 24. ja Betti Vainküla 28. koha. Kokku võistles 30 purjelaudurit.

Juunioride arvestuses võitis regati Karl-Erik Saarm, järgnesid hollandlane Lars van Someren ja Mads Jepsen Taanist. Tristen Erik Kivi oli juunioride seas kuues.

Võistluste tulemused: http://www.formulawindsurfing.org/filez/results/130831/2013_PSD_YOUTH-WORLDS_Final.pdf
Võistluste ametlik lehekülg: http://www.pannoniasurfingdays.at/
Formula klassi lehekülg: http://www.formulawindsurfing.org/

Eesti noortekoondist toetasid MM-il Eesti Purjelaualiit, Eesti Jahtklubide Liit, Alumetall, Kiviprojekt ja Omaraamat.

phoca_thumb_l_c-bra-20130829_pannoniasurfingdays_thu_120_hp_psd