Rainer_KasekiviNädalavahetusel sai Tuule Energia toel Pärnumaal Varblas avapaugu Bacardi Fun surfivõistlus-sari. Hooaja esimesele harrastajate sarja osavõistlusele oli kogunenud ligi poolsada võistlejat. Stardis oli 44 särasilmset ja naerusuist purjelaudurit, kaheksa aerusurfi huvlist ning kolm lõbusat lohesurfarit.

Võistlused toimusid harrastajatele igati sobilikes tingimustes, reeglitega nõutav tuulemiinimum oli olemas ja vahetevahel enamgi. Kahe päeva peale tehti kokku koguni 20 starti, neist 12 võistlussõitu purjelauduritele, kaks aerulaudadele ja kuus lohedele.

Purjelauduritest oli mõlemal päeval klass omaette Rainer Kasekivi (TPLK), kes jõudis finišhisse enne, kui enamus võistlejaid poolele distantsile. Rainerile kuulus esimese etapi kindel üldvõit ja peaauhind – surfarite seas väga hinnatud Z-uim. Teise koha hõivas vanameister Kalev Allikveer (Surfiklubi Puri), kes vanuse poolest sobiks paljudele võistlejatele vanavanaisaks, aga tänu kogemustele edestas veel neid kõiki. Kolmanda koha saavutas samuti ülimalt kogenud harrastussurfar Aivar Keskküla.

Purjelauas domineerisid seekord parimatena valdavalt Tallinna Purjelauakooli noored. Erinevate vanusegruppide ja eriarvestuste parimad on siin:

Naiste arvestus:
1. Brigita Viilop (TPLK)
2. Triine Elisa Alling (TPLK)
3. Marit Rüüsak (TPLK)

Master:
1. Raivo Saarm (Jahe)
2. Aivar Kajakas (Team Mahe)
3. Meelis Uustalu (Aloha)

Grand Master:
1. Kalev Allikveer (Surfiklubi Puri)
2. Aivar Keskküla
3. Andrus Jõgi (Surfiklubi Puri)

Noored U20:
1. Rainer Kasekivi (TPLK)
2. Karl Kask
3. Triine Elisa Alling (TPLK)

Noored U17:
1. Aarto Pihlapuu (TPLK)
2. Roomet Riho Pung (TPLK)
3. Marcus Pertelson (TPLK)

Noored U15:
1. Gregor Schnieder (TPLK)
2. Rasmus Pertelson (TPLK)
3. Oscar Naabel (TPLK)

Parim slaalomi lauaga võistleja oli Anneli Mägi (Tahe).
Parim svertlauaga võistleja Kalrv Allikveer.
Parim formulist Rainer Kasekivi.
Noorima võistleja eriauhinna sai 10 aastane Margaret Kalm (TPLK). Noor surfitüdruk lõpetas oma esimesel võistlusel pea pooled sõidud kenasti ajalimiidi sees.

Purjelaua tulemused: http://www.purjelaualiit.ee/tulemused/2014/Bacardi_Fun/Bacardi_Fun_1.htm

 

Aerulaua klassis peeti 2 võistlussõitu 1km pikkusel rajal. Võitjaks tuli Toomas Kasenurm (Pärnu Surfiklubi). Teise koha saavutas Nikolai Rodin (O’Neill) Markus Pertelsoni (TPLK) ees.

Aerulaua tulemused: http://www.purjelaualiit.ee/tulemused/2014/Bacardi_Fun/Bacardi_Fun_1_etapp_SUP_2014.htm

 

Lohed osalesid sarjas esmakordselt. Kohal oli kolm julget twin tip klassi võistlejat kellest võitjaks osutus Martin Valvur Laulasmaa Surfiklubist. Järgnesid Kaur Filippov ja Erkki Soosaar. Lohetajad kiitsid võistluste korraldust, Varbla laguuni turvalisi sõidutingimusi ja lubasid et teisel etapil on osalejaid kindlasti rohkem.

Lohe tulemused: http://www.purjelaualiit.ee/tulemused/2014/Bacardi_Fun/Bacardi_Fun_1_LOHE.htm

BF Varbla etapi FB sait.
Fotod – autor on Nikolai Rodin.

 

Väga tublid olid kõik, kes andsid antud oludes endast parima ja võtsid võistlust heatujulisena. Tänud korraldajale Surfhundile, Tuule Energia OÜ-le, Varbla Puhkekülale, Nevotexile, Herkki Zuppingule ja kõigile sponsoritele, kes võistlust toetasid ning kohtumiseni Bacardi Funi teisel etapil 26.-27. juuli Käsmu lahes, Võsul.