Neilpryde Baltic Cup 2014 Tallinn 2 from A4 Media on Vimeo.

NP BC banner

Reedel Tallinnas, Pirital alanud rahvusvaheline purjelaua- ja lohesurfi regatt, mis on 2014.a Euroopa karikasarja neljas etapp ja NeilPryde Balti karikasarja teine etapp Formula purjelauasõidus ning samas ka Eesti Jahtklubide Liidu Olümpiapurjetamise Eesti Karikasarja etapp, jätkus täna tugevas ja muutlikus tuules. Klasside liidrid tugevdasid oma esikoha positsioone ja teistel poodiumikohtadel segati kaarte.

Nii nagu ilmaprognoos lubas, algas laupäev Pirital tugeva tuule ning halli ja pilves taevaga. 18-20 sõlme puhunud tuules läksid esimesena merele Formulad, kes said eilsele kolmele lisaks kaks sõitu peetud. Tuulesuund tekitas merele väga ebamugava ja korrapäratu laine, lisaks tugevad pagid ja samas ka tuuleaugud tegid merel olemise keeruliseks ka kogenumatele surfaritele. Järgmisena said veidi vaikinud tuulega kaks sõitu pidada lohesurfarid klassis Formula Kite. Kella kolme paiku päeval kutsuti merele purjelaudade klassid Raceboard, RS:X ja Techno 293. Õhtupoolikul said kõik klassid veel taas tugevnenud tuules pidada lisasõite: Formulad ja lohesurfarid klassis Formula Kite kaks ning Raceboardid ühe.

Formula klassis jätkas võitmatuna ka täna maailma edetabeli liider lätlane Janis Preiss LAT23, kes jätkas oma stiilset võitude seeriat täna nelja esikohaga. Formula Eesti esinumber Martin Ervin EST202 (Team Extreme) tõusis oma tiitli vääriliseks ja edestas päeva lõpuks eilset teise koha meest John Kaju EST24 (Saaremaa Surfiklubi). Tänastest sõitudest kohad 4-2-14-2 ning kahe halvima sõidu (9 ja 14) mahavise andsid kokkuvõtteks 12 punkti jäädes esikohast 7 punkti kaugusele. John Kaju tänased sõidud lõppesid kohtadega 7-3-2-4 ja kahe halvima sõidu (7 ja 4) mahaviske järel 13 punktiga on tal kaotust Ervinile vaid 1 punkt.

Alla 20-aastaste Formula divisjonis jätkas täna liidrina Karl-Erik Saarm EST28 (Team Extreme), teise koha säilitas Tristen Erik Kivi EST347 (Saaremaa Surfiklubi) ja kolmandaks tõusis lätlane Kristaps Keidans LAT28.

Purjelaudade klassides RS:X, Techno 293 ja Raceboard saadi täna peetud kolm sõitu ja võistluse kokkuvõttes kokku 6 sõitu. Klassis RS:X lisas täna oma seeriasse esimese, teise ja neljanda koha eilne liider Rainer Kasekivi EST168 (Tallinna Purjelauakool) kasvatades oma edu teise koha ees 3-punktiliseks. Eilselt neljandalt kohalt tõusis teiseks Keit Järve EST257 (SRA NYCS), kes tuli täna üle finišijoone kaks korda esimesena ja korra neljandana. Oma koha esikolmikus säilitas Marcus Pertelson EST121 (Tallinna Purjelauakool), kes täna oli kaks korda teine ja kord kolmas. Teisest kohast lahutab teda vaid 1 punkt.

Techno-NeilPryde Balti Cup Estonia 2014Techno 293 purjelaudade klassis jätkas alla 15-aastaste divisjonis U15 liidripositsioonil lätlane Namejis Dreimanis LAT47, lisades eilsele kolmele võidule täna kolm ja punktiskooriks kokku ühe mahaviske järel 5. Oscar Naabel EST122 (Tallinna Purjelauakool)  ja Gregor Schneider EST696 (Tallinna Purjelauakool) säilitasid oma eilsed teise ja kolmanda koha vastavalt 18 ja 23 punktiga, kuigi nad tänastes sõitudes kontrollaja piires finišisse ei jõudnud.

Techno 293 alla 17-aastaste divisjonis U17 säilitas liidripositsiooni lätlanna Aleksandra Kaupa LAT116 9 punktiga.  Täna esimese ja kaks teist kohta välja sõitnud Alfred Kalm EST101 (Tallinna Purjelauakool) kerkis teisele kohale tõugates kolmandaks Aarto Pihlapuu EST129 (Tallinna Purjelauakool), kes kaotab Kalmule 4 punkti.

Margus Otsa - Formula Kite - NeilPryde Baltis Cup Estonia 2014 - foto Tiit M6tus_veebLohesurfarite klass Formula Kite  sai tänase võistluspäeva järel võistluse kokkuvõtteks 7 sõitu. Sii klassis lisas oma võitude seeriale veel neli esikohta maailma rankingus 11. kohal olev leedukas Viktoras Šeputa LTU42. Tema skooriks kujunes kahe halvima sõidu mahaviske järel 5 punkti. Teise ja kolmanda koha heitlusse sekkus lisaks Margus Otsale EST49 (NYCS/Fansurf) ja Ranno Rummile (Kite team EST/Team Ozone/Surfshop.ee) ka Madis Kallas EST45 (Kite Team Estonia). Täna pani oma paremuse maksma Margus Otsa olles ühes sõidus kolmas ja kolmes sõidus teine. Pärast mahaviskeid jäi tema seeriasse vaid üks kolmas koht ning neli teist kohta, mis andsid kokkuvõtteks 11 punkti. Tänase päeva sõitude seeriaga 2-3-3-3  tõukas Madis Kallas kolmandalt kohalt Ranno Rummi. Kallase kontole jäi pärast mahaviskeid 13 punkti ja 2 punkti lahutab teda teisest kohast.

Tulemused http://purjelaualiit.ee/?p=9154

Fotod 2. võistluspäev, autor Tiit Mõtus

NeilPryde Baltic Cup on rahvusvaheliselt tunnustatud Formula purjelauaklassi võistlusseeria, mis  annab punkte ka maailma edetabelisse. 2014.a seeria esimene etapp toimus 23.-25. mail Leedus ja sari jõuab kulminatsioonini 8.-10. augustini peetaval Läti etapil, kus selgub Baltikumi paremik. Juba kolmandat  aastat järjest viiakse NeilPryde Baltic Cup´i raames läbi suur purjelauaregatt neljale erinevale purjelauaklassile: Formula, olümpiaklass NeilPryde RS:X, olümpia ettevalmistusklass Techno 293 ning Raceboard.  Alates möödunud aastast koguvad Tallinna lahelt punkte maailma edetabelisse ka lohesurfarid (Kite Race).

Nii osavõtjate kui ka võistluse korralduse kõrge taseme tõttu on NeilPryde Balti Cup Tallinna osavõistlus jätkuvalt maailmarankingu sarjas nii Formula kui ka Kite Race klassi jaoks.
NeilPryde Baltic Cup Estonia kodulehekülg www.event.extreme.ee
NeilPryde Baltic Cup Estonia Facebookis www.facebook.com/NeilPrydeBalticCup
Formula-NeilPryde Balti Cup Estonia 2014Sel aastal esmakordselt on NeilPryde Baltic Cup Eesti osavõistlus ka Eesti Jahtklubide Liidu Olümpiapurjetamise Eesti Karikasarja etapiks. EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kaheksast regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 30. maist  1. juunini Roomassaares toimunud Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teine regatt purjetatakse 13.-15. juunil Pärnu Purjetamisnädala raames, ning kolmas samadel kuupäevadel Tallinnas Eesti Balti Karikal. Neljandaks regatiks on samuti Tallinnas toimuvad Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused 8.-10. augustil. Viies etapp, Saaremaa karikavõistlused peetakse 15.-17. augustil Roomassaares ning kuues, Tallinna Jahtklubi karikavõistlused 29.-31. augustil Lohusalus. Eelviimaseks osavõistluseks on 12.-14. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 26.-28. septembril asetleidev Tallinna Nädala regatt.  Purjelauad ja lohed osalevad nendest kolmel – kahel võistlusel Tallinnas ja ühel Saaremaal.
EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika kodulehekülg: http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-karikas-2/
EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas Facebook’is: https://www.facebook.com/purjetamine

Võistluse toetajad on Tarcona, Extreme Sport ja Oxbow. Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, NG Investeeringud, LTT ja Matek.