Neilpryde Baltic Cup 2014 Tallinn from A4 Media on Vimeo.

Võistluse kahel esimesel päeval valitsesid suisa sügisesed ilmaolud – tuult 15-20 sõlme, õhusoojust vaevalt 15 kraadi, merevee temperatuur pisut üle 10 kraadi ning tihe pilves taevas koos vahelduvate vihmahoogudega. Pühapäev näitas juba päikest, kuid õhutemperatuur sellest suurt ei muutunud. Küll aga kahanes tuulekiirus 6-9 sõlmeni, mis esitas paraja väljakutse nii korraldajatele kui ka surfaritele –  siiski õnnestus kaks lisasõitu pidada lohesurfaritele ja Raceboardidele, kuid Formula klassi tuule alampiir ühest sõidust enamat ei võimaldanud. Kokku said Formulad ja Raceboardid 3 päeva jooksul peetud 8 ja lohed 9 sõitu.

Janis Preiss

Formula klassis ei andnud konkurentidele palju võimalust maailma tänane edetabeli liider lätlane Janis Preiss LAT23, kelle võidukasse seeriasse kogunesid vaid esikohad. Esikohamees oli klass omaette jättes teise koha mehe 11 punkti kaugusele. Teise koha saatus ei olnud selge enne viimast sõitu. Formula Eesti esinumber Martin Ervin EST202 (Team Extreme) edestas sel hetkel konkurent John Kaju EST24 (Saaremaa Surfiklubi) 1punktiga. „Viimase sõidu paremus pidi otsustama teise koha saatuse – kumb meist on finišijoonel eespool, on ka üldkokkuvõttes parem. Meil mõlemal oli täna sõiduga probleeme, kuid minul õnnestus siiski Martinist ees olla ja esimest korda teda võita,“ oli John Kaju heatujuline võistlust kommenteerides. Kaju edestas Ervinit lõppkokkuvõttes 4 punktiga. Formulaid võistles Tallinna lahel 39.

John KajuAlla 20-aastaste Formula divisjonis võistlust algusest peale juhtinud Karl-Erik Saarm EST228 (Team Extreme) tuli ka regati võitjaks, teise koha sõitis välja Tristen Erik Kivi EST347 (Saaremaa Surfiklubi) ja kolmanda koha sai lätlane Kristaps Keidans LAT28. Noorte arvestuses oli osalejaid 10.

Martin ErvinKlassis RS:X ei lasknud kogu võistluse jooksul liidripositsiooni käest Rainer Kasekivi EST168 (Tallinna Purjelauakool), kuid vaid ühe punkti kaugusele jäi temast Keit Järve EST257 (SRA NYCS). Oma koha esikolmikus võttis Marcus Pertelson EST121 (Tallinna Purjelauakool), jäädes teisest kohast 5 punkti kaugusele. Klassis võistles 7 osalejat.

Techno 293 klassi U15 divisjonis sai ülakaaluka võidu lätlane Namejis Dreimanis LAT47, kes võitis kõik sõidud ja jättes teise koha endast suisa 14 punkti kaugusele. Teise ja kolmanda koha heitluse Oscar Naabeli EST122 (Tallinna Purjelauakool)  ja Gregor Schneideri EST696 (Tallinna Purjelauakool) vahel võitis Naabel edestades Schneiderit kahe punktiga.

Techno 293 klassi U17 divisjonis läks võit Lätti. 5-punktilise edumaaga edestas Aleksandra Kaupa LAT116 teisele kohale tulnud Alfred Kalmu EST101 (Tallinna Purjelauakool). Kolmanda koha saatus otsustati ka alles võistluse viimasel päeval kui viimase sõidu võitnud lätlanna Ketija Birzule LAT151 tõusis kolmandaks tõugates sellelt kohalt Aarto Pihlapuu EST129 (Tallinna Purjelauakool), jäädes vaid ühe punkti kaugusele teisest kohast.
Techno 293 klassis oli võistlustules kokku 35 surfarit.

Madis KallasMargus OtsaViktoras Šeputa

Formula Kite klassis oli võitja otsustatud juba võistluse teisel päeval. Kaheksa sõidu võiduga ei pidanud viimasel päeval enam starti minema maailma rankingus esikümnes olev leedukas Viktoras Šeputa LTU42, edestades teise koha meest 9 puntiga. Eestlaste omavahelise heitluse teisele ja kolmandale kohale võitis Margus Otsa EST49 (NYCS/Fansurf) jättes Madis Kallase EST45 (Kite Team Estonia) vaatamata Madise viimase sõidu võidule ühe punktise vahega kolmandaks.

Tulemused
Fotod – Tiit Mõtus
Videod – A4 Media