Eestimaa on olnud alati mereriik ja meie mereäärne rahvas harrastanud erinevaid merega seotud tegevusi. Samal ajal, kui suur osa Eesti tublidest surfiharrastajatest võttis mõõtu Eru lahes ja Hiiumaa laiumatkal, koolitati tuule usklikeks uusi usinaid surfareid.

Üha enam populaarsust koguv surfamine on jõudnud koguda populaarsust ka Vormsi saarel, kus üheks uudsemaks ettevõtmiseks võib pidada Vormsi Surfipäevasid, mis toimusid saarel sellel nädalavahetusel( 26-27.07), Olavipäevade raames.

Kahe päeva jooksul külastas surfipäevi üle 150 inimese, kellest 80 avaldasid soovi kasutada võimalust käia merel ning proovida omal nahal järgi, mida tähendab purje- ja aerulaual surfamine. Lisaks harjutamisele sai panna ennast proovile ka SUP’i võistlusel.

Ilm, mis lubas esimesel päeval harrastada lauale ronimist, tasakaalu harjutamist ja purje hoidmist, lõppes teisel päeval suure tuhinaga kihutades.

Ürituse viisid läbi Vormsi Kultuuriühing koostöös purjelaua instruktor Krista Karik’uga.

Suured tänud ürituse toetajatele- Vormsi vald ja Kultuuriühing, Pirita Surfiklubi, O’neill, kalipso.ee, Fansurf, Winestore, nael.ee, Tafrix OÜ ja Atomic AD OÜ.

Slide1