Laupäeval toimusid Harku järvel Talisurfi Eesti meistrivõistlused & surfiklubi Puri MV slaalomi distsipliinis.

Halss - Feodor (must puri), Lehar (EST-699)

Halss – Feodor (must puri), Lehar (EST-699)

Slaalomit peetakse väiksemal, umbes jalgpallistaadioni suurusel alal, kus tuleb läbida 5 pöördega (halsiga) võistlusrada. Halsid ongi ehk slaalomi distsipliini kõige tehnilisem ja vaatemängulisem osa. Parimad talisurfarid näitasid seekord vägagi suurtel kiirustel ja sujuvalt sooritatud halsse. Seda soodustasid head tuuletingimused ja lumevaba jää.

Uisukelkude klassis osales 10 võistlejat, kelle seas kaks tugevat välisvõistlejat Soomest. Võistlus peeti kahes fliidis, kokku tehti 11 sõitu. Puhta sõiduga tuli võitjaks kogenud soomlane Feodor Gurvits (talvisurfi.fi). Tubli teise koha saavutas Lehar Jürimäe (Aloha). Lehar on sel aastal soome tiimiga palju koos saanud harjutada, ning saadud kogemused tõid ta esmakordselt Eesti meistrivõistlustel poodiumile. Kolmanda koha saavutas Esa Harjula (talvisurfi.fi) Soomest.

Alfred Kalm - parim noor (TPLK)

Alfred Kalm – parim noor (TPLK)

Noortest oli meestega konkureerimas Tallinna Purjelauakooli noor surfar Alfred Kalm. Alfredi kiirus oli väga hea, aga manöövrid vajavad lihvimist. Saadud kogemused ja nähtud tehnilised nüansid on järgmine kord kindlasti suureks abiks.

EMV etapi poodium - 1.koht Feodor Gurvits, 2. Lehar Jürimäe, 3. Esa Harjula

EMV etapi poodium – 1.koht Feodor Gurvits, 2. Lehar Jürimäe, 3. Esa Harjula

Slaalomi etapi tulemused.

Talisurfi Eesti meistrivõistlused koosnevad kolmest võistlusest – slaalomi, kursisõidu ja kiirussõidu etapist. Kiirussõidu (5×10 sek.) tulemust saab sooritada läbi terve talvehooaja. Kursisõidu etapp on plaanis kõige varem kahe nädala pärast.

Surfiklubi Puri MV raames toimus võistlus ka lohe klassile, kellele õnnestus teha 5 sõitu. Lohedel oli lubatud kasutada nii suuski kui lumelauda. Võitjaks tuli Martin Valvur Laulasmaa surfiklubist. Teise ja kolmanda koha saavutasid vastavalt Silver Kattai ja Madis Kallas, mõlemad Kite Team Estonia esindajad. Martin ja Madis võistlesid suuskadel, Silver lumelaual.

Lohe klassi poodium - 1.koht Martin Valvur, 2. Silver Kattai, 3.Madis Kallas

Lohe klassi poodium – 1.koht Martin Valvur, 2. Silver Kattai, 3.Madis Kallas

Lohe klassi tulemused.

Võistlust aitasid läbi viia Eesti Purjelaualiit, Extreme Sport, Teamvosa ja surfiklubi Puri.

Pildid – autor Ain Härmson (teamvosa)
Video on valmimisel.

Jooksev info talisurfi FB-grupis.

Talisurfi Eesti meistrivõistlused 2015 from Teamvosa on Vimeo.