Juba 27. purjelaudurite suurvõistlus Aegna Maraton toimus sel nädalavahetusel Pirital.

Kohale oli tulnud 167 surfifänni, kes võtsid ette tee Piritalt Aegna saareni ja tagasi. Linnulennult 24 km pikkuse distantsi start anti Pirita rannast ning võistlejad võtsid Aegna saare sadamas oleva märgi. Finiš oli taaskord Pirita rannas. Paraleelselt oli võimalus osaleda ka lühemal, paari kilomeetri pikkusel “Kuulimuna” distantsil.

Võistlust soosis tugev läänetuul, mis võimaldas kiireimal purjelauduril Roland Mikul käia saarel ära rekordilise ajaga 36:56. Teisena finišeerus noorte maailmameister Karl-Erik Saarm (37:26), ning kolmandale kohale pääses Ivar Ots (37:29).

Võitja Roland Mik, foto autor Katrin Merirand

Võitja Roland Mik, foto autor Katrin Merirand

Naistest saavutas esimese koha olümpiasurfar Ingrid Puusta ajaga 45:50, talle järgnesid Annika Valkna (46:23) ja Betti Vainküla (50:15).

Naiste arvestuse parim, Ingrid Puusta, autor Katrin Merirand

Naiste arvestuse parim – Ingrid Puusta, autor Katrin Merirand

Kiireim lohesurfar oli Silver Kattai ajaga 37:36 Madis Kallas’e (37:52) ja Dmitri Kovaltšuk’i (38:45) ees. Lühikese “Kuulimuna” distantsi võitis Raul Meriloo. Maratoni eakaim osavõtja oli surfiveteran Kalev Allikveer ning noorim 11 aastane Kert-Jan Ots. Kui Rolandil võttis Aegnani ja tagasi saamine napilt üle poole tunni, siis kõige visamad purjelaudurid veetsid merel distantsi läbides üle 4 tunni.

Tulemused
Pildid – autor Kristel Pulges
Pildid start ja finiš – autor Katrin Merirand
Fännivideo – autor Taavi Tiirik

Korraldaja Raoul Burmanni sõnul on Aegna Maratoni juures tegemist juba ikooniliseks saanud purjelauavõistlusega, kus iga aasta kogunevad suuremad ja väiksemad surfisõbrad ja võtavad üksteisega mõõtu. Aegna maratoni läbimine jääb pikaks ajaks meelde ja sellel osalemine paneb surfari proovile.

Võistlejate väsimust turgutas Vittel ning autasutamise ajaks oli kurnatus muutunud lõbusaks jutuvadaks, kellel kuidas ja mida ikka merel juhtus.

Aegna Maratoni toetasid Prike, Vittel, Zonin, Captain Morgan, Allfresh, Eesti Pagar, Surfhouse, Rip Curl, Eesti Purjelaualiit, Pirita Surfiklubi ja Tallinna vabatahtlik merepääste.