Möödunud nädalavahetusel kogunesid Võrstjärvele Eesti tugevamad talisurfarid et välja selgitada purjekelkude ja lohe klassi parimad kursisõitjad. Meeldiva üllatusena võttis EMV etapist osa ka ala valitsev maailmameister lätlane Aleksandrs Leontjevs.

Võistlustingimused olid väga head. Jää oli tugev, 25 cm paksune, lumevaba ning täiesti sile. Sõitmise tegi pisut ettearvamatuks kerge jääkirmega kaetud pisemad lombid.

Talisurfi kursisõit. Foto autor Raul Harro.

Talisurfi kursisõit. Foto autor Raul Harro.

Esimesel võistluspäeval oli tuul vaikne ja ilm udune, aga nii kelgu kui lohe klassis sai kirja viis sõitu. Kelkude maailmameister Aleksandrs Leontjevs (Surfline) alustas puhta seeriaga. Samas järgmise 6 võistleja vahed olid pea olematud. Noortest tõusis liidriks Raul Mihkel Anton (Noblessneri Jahtklubi) ja lohe klassis asus juhtpositsioonile Martti Ainola (Laulasmaa Surfiklubi). Õhtul toimus päeva analüüs ja pikem arutelu uiskude libisemisomaduste teemal (temperatuur, uisumaterjal, tihedus, paksus, pikkus, nurgad, kumerus jpm).

Raivo Saarm - EMV etapi 2 koht. Foto autor Raul Harro.

Raivo Saarm – EMV etapi 2 koht. Foto autor Raul Harro.

Teine võistluspäev oli tuulisem ja selgem. Kasutusele võeti väiksemad purjed või lohed, ning uisud lihviti õhtul omandatud teadmiste järgi teravamaks või osaliselt nürimaks. Kelkudele tõi teine päev täisprogrammi, lisandus veel 8 sõitu. Kiirused tõusid teisel päeval kusagil 60 – 70 km/h kanti.

Aleksandr Leonjevs - EMV etapi esikoht. Foto autor Raul Harro.

Aleksandr Leonjevs – EMV etapi esikoht. Foto autor Raul Harro.

Aleksandrs Leontjevs ei eksinud kordagi, ta võitis kõik sõidud ning tema auhinnakollektsiooni lisandus Eesti meistrivõistluste etapi esikoht. Teise koha saavutas Raivo Saarm (Team Jahe). Kolmandaks tuli kiirussõidu distsipliini valitsev maailmameister Tõnis Salong. Noorte arvestuses saavutas esikoha Raul Mihkel Anton, kes üldarvestuses lõpetas kõrgel 8. positsioonil. Teise koha saavutas Joonas Väär ja kolmandaks tuli Uku Roosimölder. Kõik noored on Noblessneri purjetamiskooli (NYCS) kasvandikud.

Raul Mihkel Anton - parim noor. Foto autor Raul Harro.

Raul Mihkel Anton – parim noor. Foto autor Raul Harro.

Lohe klassis õnnestus pühapäeval pidada ainult 1 sõit. Ööga lompidele tekkinud jääkirme tegi hokiuiskudega suurel kiirusel liikumise ohtlikuks. Etapi võitis Martti Ainola.

Martti Ainola - lohe klassi parim. Foto autor Raul Harro.

Martti Ainola – lohe klassi parim. Foto autor Raul Harro.

Talisurfi EMV kursisõidu etapi tulemused.

Sarja hetke koondtulemused.

Pildid – autor Raul Harro.

Ürituse kaaskorraldaja oli Eesti Purjelaualiit, toetajad Androna OÜ ja Mulgisepp.

Talisurfi EMV kolmas etapp (slaalom) on kavas kahe nädala pärast Harku järvel.

Hetk peale starti. Foto autor Raul Harro.

Hetk peale starti. Foto autor Raul Harro.