Talisurfi Soome meistrivõistlused peeti sel nädalavahetusel Bodomi järvel, Espoos. Kevadiselt soe ilm ja väga head jääolud meelitasid võistlusele osalema ala parimad Soomest, Rootsist, Venemaalt, Lätist ja Eestist. Eesti koondis võistles kooseisus – Meelis Rang, Tõnis Salong, Koit Teder, Valeri Filippov, Kalev Allikveer, Raul Mihkel Anton, Boris Ljubtšenko ja Andrus Allikveer.

Alekandrs Leontjevs  Foto autor Ian Rautelin

Alekandrs Leontjevs
Foto autor Ian Rautelin

Esimesel võistluspäeval puhus tuul tugevusega 2-4 m/s, mis sobis kursisõidu distsipliini jaoks. Peeti seitse sõitu. Kindla võidu noppis kuue sõiduvõiduga väga tugev lätlane Aleksandrs Leontjevs (Surfline). Teise koha ja oma esimese kursisõidu Soome meistritiitli võitis Esa Harjula (TalviSurf) Soomest. Kolmanda koha saavutas eestlane Boris Ljubtšenko (Eru Surf Team), kellele vaid ühe punktiliste vahedega järgnesid parim rootslane Henrik Mård ja tugevad soomlased Feodor Gurvits ning Juha Mannermaa. Kõrges rahvusvahelises konkurentsis oli seitsmes Valeri Filippov (Puri), kaheksas Tõnis Salong ja esikümne lõpetas 15 aastane juunior Raul Mihkel Anton (NYCS).

Esa Harjula - Soome meister 2017 Foto autor Ian Rautelin

Esa Harjula – Soome Meister 2017
Foto autor Ian Rautelin

Teisel päeval tuul tõusis, mis sobis hästi slaalomi distsipliini võistluseks. Peeti üksteist sõitu. Ka siin saavutas esikoha lätlane Aleksandrs Leontjevs, kuid seekord mitte puhta seeriaga. Võidu üheks komponendiks oli kindlasti lätlase käsitööna valminud kelk, mis on maailmas hetkel lihtsalt parim. Teise koha ning slaalomi Soome meistritiitli võitis Esa Harjula ja kolmanda koha saavutas ala valitsev maailmameister Feodor Gurvits (TalviSurf) Soomest. Parima eestlasena saavutas slaalomis kuuenda koha Tõnis Salong. Esikümmnesse mahtusid eestlastest veel Boris Ljubtšenko (8.koht) ja Meelis Rang (10.koht).

Boris Ljubtšenko Foto autor Ian Rautelin

Boris Ljubtšenko
Foto autor Ian Rautelin

Soome meistrivõistlusi toetas TalviSurf.fi
Tulemused: kursisõit, slaalom.
Ürituse FB leht: https://www.facebook.com/events/1809887169263238/
Pildid: autor Ian Rautelin

Tõnis Salong Foto autor Ian Rautelin

Tõnis Salong
Foto autor Ian Rautelin