Andrus Poksi

Andrus Poksi

Väikse ülevaate Weymouthis, Techno ja Raceboardi MM-l toimuvast edastas Purjelaualiidu juhatuse liige Andrus Poksi.

Järmisel nädalal jätkavad Weymouthis ka RS:X-id, võistlus toimub tulevases (2012) olümpiaregati kohas, kus suures osas on kõik juba valmis ehitatud. Võistlussõidud peetakse kahel rajal, mis mõlemad jäävad muulidega piiratud siselahte s.t. üsna siledal veel. (Olümpia ajal jääb sellesse siselahte siiski üks võistlusrada). Tuul puhus eile 8-13 kn ning vahepeal oli üsna keerutav kuni 30-40 kraadi.
Kokku peeti kaks sõitu igale arvestusele. Eestlastest on hetkel võistlustules Betti Vainküla (T293 Girls U17) ning Benjamin Siirak ja Nikita Rom (T293 Boys U17). Betti lõpetas eile mõlemad võistlussõidud 45. kohal ning on kokkuvõttes 46.
Benjamini kohad olid 42 ja 45 ja kokkuvõttes 87 ning Nikita vastavalt 47 ja 45 ja kokkuvõttes 94.
Osalejaid:
Raceboard Master   42 osalejat
Raceboard Youth   48 osalejat
T293 Open   6 osalejat
T293 Girls U17   48 osalejat (Betti)
T293 Boys U17   118 osalejat (Benjamin, Nikita)
T293 Girls U15   22 osalejat
T293 Boys U15   66 osalejat
Kokku 350 osalejat + järgmisel nädalal lisanduvad veel ka RS:X-id.

Teadaolevalt on see hetkel suurim purjelauavõistlus, mis eales peetud. Täna hommikul puhub umbes sama tuul mis eile, päike ja vahelduv pilvisus ning pealelõunat lubati ka veidi vihma. Plaanis on pidada kolm võistlussõitu. Kokku on plaanitud pidada 12 võistlussõitu.

Treenerina on kaasas Taivo, kes ka EJL kummikaga vee peal asja jälgib ja toetab ning ühtlasi saab paadis läti keelt harjutada kuna neil paati kaasas pole ning pugesid siis meie tiiva alla :-))

Eile oli ka neli protesti – neist kolm T293 tüdrukute “probleemid” ja reegel 10 ehk parem-vasak.
Korraldusest veel niipalju, et olme on korralik (eks olümpiakoht peabki seda olema) ning ülim luksus on ka see, et meile (žüriile) on eraldatud tuttuus Volvo jeep, millega me siis hotelli vahet sõidame ja ümbruskonda avastame kui aega on. Kuna Volvo on RYA ja ka GBR olümpiakoondise ametlik sponsor siis siin on sponsor jeep’e kokku ca 7-8 autot.

Selleks korraks kõik – aeg vee peale sättida. Kajastust leiab ka ürituse veebilehelt:
http://www.sailracer.co.uk/events/10076/
või IWA lehelt
http://www.internationalwindsurfing.com/windsurfing_competion_0001v01news214.htm